Egyik kedvenc süteményünk!!!!!
Rendkívül finom!!!
A recept Keresztanyukámtól származik :)
Hozzávalók:
230 g méz
200 g cukor
80 g RAMA margarin
80 g darált dió
3 egész tojás
*
450 g liszt
1 púpos ek. szóda
KRÉM:
2 dl tej
2 púpos ek. liszt
100 g vaj vagy margarin
1 cs. van.cukor
1 kk. rum eszencia
GLAZÚR:
1 tojás fehérje
50 g porcukor
KORONGOK:
Az alaptésztához
lábasban megmelegítjük a hozzávalókat és a tűzről levéve hozzákeverjük a
lisztet a szódabikarbónával. Simává keverjük. Nem lesz sűrű a massza, de
ahogyan hűl, úgy sűrűsödik az állaga. Mikor már majdnem kihűlt, átrakjuk nejlon
zacskóba és a hűtőbe tesszük 1-3 napra. Aznap, amikor el szeretnénk készíteni, a
hűtőből kivéve a tésztát 3 részre osztva egyesével elnyújtjuk és kiszúrjuk
pogácsaszaggatóval kerek formára. 175˚С- ra előmelegítjük a sütőt és
sütőpapíron 10-15 perc alatt készre sütjük a korongokat. Fontos figyelembe venni,
hogy sülés közben nagyra nő, ezért távolságra rakjuk szét őket és nem
szabad túlsütni sem. Ha vékonyra nyújtjuk, akkor keményebb, ha picit
vastagabbra, akkor magasabb és puha lesz rögtön. A krém betöltése után a mézes
kekszkorongok megpuhulnak, szinte elolvadnak a szánkban.
4 tepsivel lett kisütve.
Miután kihűlt,
minden másodikat megkenjük a krémmel, majd összeragasztjuk az üresekkel
párosítva.
KRÉM:
A lisztet a fele tejjel nagyon simára keverjük, a tejet fokozatosan adagolva.
A másik felét
felfőzzük és állandóan keverve belefőzzük a keveréket, pár percig, kevergetve,
sűrűsödésig rotyogtatjuk.
Miután teljesen
kihűlt, összeelegyítjük a habosra kevert vajjal és van. cukorral, rummal.
GLAZÚR:
A tojás fehérjét
habbá verjük + a cukor, ezzel díszítjük ízlésünk szerint a betöltött korongokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése