400-500 g túró
~3 csésze liszt
4 ek. cukor
2 tojás
1 kk. sütőpor
só
½ l olaj a sütéshez
Ha van hozzá kedvünk, akkor a túrót szitán átnyomjuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, sót, sütőport és összekeverjük. Csészénként hozzákeverjük a lisztet és összeállítjuk a tésztát, amit 4 egyenlő részre osztunk.
Megmelegítjük az olajat.
Ujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a kezeinkkel a két tenyerünk között és rombuszokra vagy háromszög formájúakra vágjuk ferdén a tésztát.
Óvatosan a forró olajba engedjük a fánk-jelölteket és aranyszínűre sütjük, majd papírkendőn kicsit hűlni hagyjuk, amíg lecsöpög a felesleges olaj.
Porcukorral szórva tálaljuk.
Frissen a legfinomabb, másnap lekvárral tálaljuk, esetleg előtte mikróban melegítve.
Fánkreceptek a blogomon:
Krumplifánk- édesen, sósan
Doughnuts- könnyű és gyors fánk
Az a jó kis szalagos farsangi fánk
Diétás csőrögefánk sütőben, vízzel
Gyors aludttejes csőrögefánk-változat
Cukormentes csőrögefánk, gyorsan készülő
Gizi féle finom csörögefánk
Egyik fánk recept jobb, mint a másik, tessék kipróbálni!!!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése