SAJTOS CSIRKECOMB SÜTŐBEN KÉSZITVE TEJFELES-SAJTOS ÖNTETTEL



Vége a kánikulai melegnek, be lehet kapcsolni végre a sütőt! Marcsis által készített sajtos paprikás sült csirkét megláttam és szerelem volt első látásra :) úgyhogy el is készítettem, mert éppen kiolvadt a mélyhűtőből elővarázsolt felső csirkecomb. Kicsit módosítottam a recepten annak alapján, amim volt a hűtőben és egy nagyon finom ételt kaptam, ami gyorsan készül, nem csalódtam benne. Ebédre is maradt!

1 kg csirkecomb
3 bő evőkanál liszt
2 teáskanál darált pirospaprika
1 nagyobb fej hagyma + 2 kisebb
5 evőkanál olaj
15 dk kecskesajt, lereszelve
só, bors

ÖNTET:

1 nagy doboz tejfel
3-4 gerezd fokhagyma
100 g natúr sajtkrém
maradék olaj
maradék paprikás liszt
só, bors

A csirkecombokat lebőröztem, mindegyiket bevágtam éles késsel a csontjáig, hogy jobban át tudjon sülni. Egy mélyebb tálkában összekevertem a lisztet a piros paprikával, sóztam, borsoztam. Minden combot beleforgattam és olajozott mélyebb tepsiben szétterítettem.
Rákarikáztam a megpucolt hagymákat. A lereszelt kecskesajttal megszórtam a tetejét.
A tejfelhez kevertem a lereszelt fokhagymát, a krémsajtot és a maradékokat, fűszereket. Kevésnek találtam a doboz tejfelt, ezért felturbóztam a sajttal, amiből amúgy is sosem elég!
Ezzel az öntettel nyakon öntöttem a lábakat :D
Előmelegített sütőbe tolva a tepsit 1 órán át sütöttem kb. 180 C fokon lefóliázva. Aztán levéve a takarást még 10 percre visszatoltam pirulni.

Már az illata is beindította a gyomornedveket!!! És olyan saaajtos!!!!!!

Közben elkészítettem köretnek a főtt krumplit, petrezselyemzölddel bőven megszórtam, illet a sajtos húshoz. Párolt rizzsel, sült krumplival is finom.

Köszönöm a finom receptet, Marcsis!!!!

vicuska13.blogspot.hu

16 megjegyzés:

  1. Nagyon finom ebédet készítettél! Guszta! Akár rizzsel, akár krumplival szívesen megkóstolnám!:)

    VálaszTörlés
  2. Mindjárt éhen halok, és ez olyan finomnak néz ki:) Éppen egy diéta kellős közepén vagyok, csak nézegetem az ételeket. Szoktam hasonlót készíteni csirkemellből, paprika nélkül, de ez is nagyon csábító. Ha lehetne, most petrezselymes krumplival ennék egy kicsit:) Hogy beleéltem magam:)

    VálaszTörlés
  3. Biztosan nagyon finom, és szép a tálalás is!

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, tényleg finom! Nem vártam, hogy ennyire sajtosan zaftos lesz, de nekem, a sajtos lelkületemnek, nagyon bejött az ízvilága! :) Telitalálatnak tűnik a köret választás is, olyan jól kiegészítik egymást.

    VálaszTörlés
  5. Azon gondolkozom, hogy egy nagy adag salátával milyen lehet?
    Mert másképpen nem fér bele a 90 naposba, de úgy!!! Szemre is finom!

    VálaszTörlés
  6. Mindenki másképp csinálja...
    Bár én nem tudom az eredetét, a receptem is máshonnan van, ahol habarták...
    http://szekelyistvan.hu/Fozocske/receptek/8esfel.php

    Ekkor még nem írtam blogot, lehet, készítek megint, hogy blogolhassam...

    VálaszTörlés
  7. Ezt a változatot kipróbálom! A krémsajttal...hmmm!
    Így lesznek a jó receptekből még jobbak! :)
    Na és kérdésedre válaszolva Marcsi, de mindkettőre hallgatok :)

    VálaszTörlés
  8. Ez tényleg szerelem első látásra részemről is. :))))

    VálaszTörlés
  9. Ezt én is szívesen megkóstolnám :) nagyon jó!!!

    VálaszTörlés
  10. Sajtos husi...imádom! Igazad van, sajtból sosem elég. Férjemnek meg húsból, majd osztozunk:-)

    VálaszTörlés
  11. István, szerintem salátával is jól csúszik :) Várom, hogy elkészítsd!
    Katalin, nagyon ízlett!
    Köszi, Marcsi :) Igazad van, vagy csak helyettesítünk valami hiányzó hozzávalót mással és teljesen új ételt kapunk- a végtelenségig kísérletezhetünk :)
    Petra, bár szerelem terén nem osztozom, de most kivételt teszek :D
    Márti, ami sajtos, az már jó lehet, legalább is számomra :)
    Gerdi- sosem elég!

    VálaszTörlés
  12. Vicuska, nézz be hozzám légyszíves, egy díj vár rád:)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szívesen ültem volna az asztalodnál!!!!

    VálaszTörlés
  14. Köszi, Bianka, igen így van!
    Elfértél volna köztünk az asztalnál, melissina2 :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást :)