GYÖNYÖRŰ RÓZSÁK PALACSINTÁBÓL





Palacsintát sütöttem tegnap és úgy terveztem, hogy édes és sós tölteléket is készítek hozzá. Céklát főztem (kuktában 30 perc alatt) és gondoltam, félreteszek 3 főtt gumót és megtöltök vele egy-két palacsintát.
Ágikánál találtam erre a napsütötte gyömbéres sárgarépa/zeller salátára . Mindenképpen szerettem volna elkészíteni és megkóstolni. Így jött létre ez a fúzió! Ezzel a két töltelékkel készültek a Tavasz színeit és hangulatát árasztó rózsáim. Egyszerű, de ugyanakkor dekoratív díszítése lehet egy salátának, hidegtálnak, de önmagában is nagyon finom és egészséges harapnivaló.

A sárgarépás töltelék hozzávalói Ágitól:

300 gr sárgarépa
300 gr zeller
3 cm gyömbér
tengeri só
frissen őrölt bors
olívaolaj
frissen facsart citromlé

A zöldségeket és a gyömbért hámozás után apró lyukú reszelőn lereszeltem, meglocsoltam a frissen facsart citromlével és az olívaolajjal. Sóztam, borsoztam.



Céklás töltelék:

3 cékla
3 cikk fokhagyma

pici bors
majonéz helyett- 2 evőkanál tejföl + 1 kk mustár, pici olaj, 1 mk porcukor, kevés facsart citromlé

A céklát és a fokhagymát lereszeltem, a céklából kézzel kinyomkodtam a levét (amit jóízűen megittam) és befűszereztem.

Két palacsintát megkentem külön-külön a töltelékekkel, feltekertem és kb. 2-3 cm-es részekre vágtam szélesebb éles késsel.


 A széleket levágtam és előkóstolást végezve elégedetten konstatáltam a ízek harmóniáját. Petrezselyemmel lehet díszíteni, a zöld szín jól harmonizál a rózsáinkkal.



Ha nagyobb rózsákat szeretnénk, akkor két palacsinta közé kenjük a tölteléket és a tetejére is- úgy tekerjük fel tekerccsé. Ha az alját összecsípjük, szétnyílnak a rózsaszirmok.
Bármi mással is lehet tölteni és dekorálni- pástétom, főtt tojásból krém, sajtok, rák, hal, spenót. Mindent pürésíteni kell és megfelelően fűszerezni, kenhetővé tenni.



Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

19 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek! Ötletes!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, Flóra, élőben jobban mutatnak :)

    VálaszTörlés
  3. Vicuska hogy miket találsz ki fantasztikus. Annyira jól mutatnak! Az ízét jó lenne megkóstolnom!:)

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy nektek is tetszik :)
    Évuska, nekem ízlett mindkettő még palacsintán kívül is, egy könnyű vitamindús vacsorának is megteszi, mert finom és nem terheli a gyomrot. Ami nem került rá a palacsintára, azt simán bekóstolgattam magam, míg nem látta senki :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes, nagyon guszta, és biztosan nagyon finom. Csodálatosan színes ebédet varázsoltál ezekből az egyszerű hozzávalókból. Nagyon tetszik!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép,amikor a listámban láttam azt gondoltam igazi!!Csoda ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  7. Rendkívül mutatósak! A rózsa egyébként is a gyengém, úgyhogy nálam is sorra kerül majd!

    VálaszTörlés
  8. Ámulok és bámulok...csodálatosak!!
    Megtisztelő számomra, hogy a sárgarépasalátát elkészítetted.
    Köszönöm.

    VálaszTörlés
  9. Azt hittem először, hogy torta, de palacsintából is nagyon jól mutat! :-)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Vicus!
    Ide én bemenekültem, megcsodáltam ezt a törékeny művészi munkát és abban a reményben, hogy segítséget kapok hát kérek.
    Cimbi blogjában olvastam a követett blog címek törléséről. Ez nekem nem megy pedig takarítanom kellene. Ha szájba rágósan megírnád nagyon megköszönném.

    VálaszTörlés
  11. Micsoda színek!
    Én szívesen megenném a töltelékeket palacsinta nélkül is, főleg a sárgarépásat.

    VálaszTörlés
  12. Fantasztikus tavaszi csokrot varázsoltál az étkezőasztalra:) Micsoda látvány!! És isteni finom lehet,vitaminbomba, ez kell most mindenkinek:)

    VálaszTörlés
  13. Vicuska, ez gyönyörű! Nagyon kreatív vagy :)

    VálaszTörlés
  14. Ez aztán figyelemre méltó ötlet, Vicuska!:)

    VálaszTörlés
  15. Köszönöm, Gizike, szerettem volna tényleg tavaszi hangulatot a konyhámba :)
    A férjem sült csirkéhez ette a palacsinta rózsákat és azt mondta, hogy nem hitte volna, hogy még köretként is ilyen jól funkcionál!
    Köszönöm, melissina2, akkor hatásosra sikeredett :)
    marisz57- a rózsát (bármilyen virágot) nagyon szeretem, van a blogomon már tulipánt is, Húsvétkor mutattam meg, hogyan szoktam készíteni.
    Ágika, Neked duplán köszönöm :)
    M@rti, tortára pedig egyszerűen el tudod készíteni a rózsacsokrot szeletelt almából. Az is fent van a blogomon.
    Csíki mama, köszönöm a kedves szavakat, természetesen segítek, megírom levélben a menetét.
    Trollanyu, annyira hiányzik már a szervezetnek az efféle vitaminbomba, ebben a formában lehet az is megkóstolná, akinél nem a kedvencek között szerepel a cékla vagy sárgarépa.
    Katalin, nagyon köszönöm :)
    Roza, köszönöm az elismerést :) Örülök annak, ha tetszik az ötlet!

    VálaszTörlés
  16. Gratulálok, fantasztikus a látvány!

    VálaszTörlés
  17. Gyönyörűek a rózsák és nagyon szép a tálalás is.! :)

    VálaszTörlés
  18. Köszönöm, Márti és Kiskertem :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a hozzászólást :)