Váradi Gabriella kitűnő kavart túrósa a webcukrászda
oldaláról!
Nagyon egyszerű, nagyon gyors és nagyon finom!!!!
A hozzávalókat átszámoltam a 15cm x 20 cm-es formámhoz. Az
én arányaimat az eredeti mennyiségek után zárójelben írom be, hátha valaki szintén ¾-ed adagot szeretne
sütni :)
Tészta:
4 db egész tojás (3 tojás)
1 csomag vaníliás cukor (vanília magját használtam)
1 csg sütöpor (kb. 3/4 csomagnyi)
Töltelék:
1 citrom reszelt héja (1 rch)
porcukor ízlés szerint (bő evőkanál cukor)
Az egész tojásokhoz adjuk a kristálycukrot és mixerrel 8-10
percen át nagyon habosra felverjük. Ettől laza szerkezetű és magas lesz a
süteményünk. Hozzáadjuk apránként a tejet, vaníliás cukrot, a puha margarint és
legvégén a sütőporral elkevert lisztet. Zsírozott tepsibe kanalaztam a massza
felét. Erre rászórjuk a tölteléket, majd befedjük a maradék tésztával.
Előmelegített sütőbe rakjuk és 130C
fokon légkeverésen 1 óra alatt készre sütjük. Ezen a hőmérsékleten tökéletesen
átsül, a teteje és alja nem pirul (ég) meg.
Ugyanígy készíthetjük reszelt almás töltelékkel is!
Az udvaron növő terebélyes bodzabokorról ollóval
lecsíptem 6 virágernyőt.
Tegnap a frissen szedett bodzára öntöttem 3-4 l szűrt kútvizet, beletettem
1 alaposan megmosott citromot karikára vágva, 1 citrom levét, 1 kis zacskó
citromsót, körülbelül 150-200
g cukrot. Ne
legyen túl édes!
Ma már élvezettel kortyolgattuk a friss bodzalét.
Jövő héten szörpöt főzök be!!! Sokat!
Csábító a süteményed és a bodzaleved is! :) Ilyen sorrendben jöhet! :)
VálaszTörlésAzután megismételjük :D Közben jót, tartalmasat beszélgetnénk!!!
VálaszTörlésborzasztóan ínycsiklandozó sütit készítettél...:)
VálaszTörlésKöszi! Mai napon már elmondhatom, hogy másnap is nagyon finom, puha, mint frissiben :)
VálaszTörlésNagyon sok előnye van ennek a sütinek:-) Még tudok egyet: mutatós is! A bodza pedig... szezonban rengeteget iszunk belőle, a citromot már be is biztosítottam a nyiladozó virágok láttán. Hasonlóan készítem én is, csak a cukor egy részét karamellizálom, jót tesz ízének, színének egyaránt.
VálaszTörlésKöszi Gerdi, gyarapítottad a jelzői számát :D A karamellizált cukorral a napokban kipróbálom, köszi az ötletet, úgy "színesebb" lesz :)
VálaszTörlésIsmerem a Gabi receptjét, én almás verzióban készítettem el ősszel és azóta többször is, mert gyors és nagyon finom. Nagyon kínálja magát Nálad is.
VálaszTörlésA bodzaszörpöt imádom!!
Köszönöm, Gabriella, az almásra is sort kerítek :) A bodzaszörp iránt hasonlóan érzek! :D
VálaszTörlésMár látom, hogy ezt is el kell készítenem :)
VálaszTörlésKérlek nézz be hozzám, meglepi vár rád :)
http://legyunkeszsegesek.blogspot.com/2014/04/dij-es-jatek.html
Nagyon jól néz ki a süteményed! Most aztán gondolkodhatok hogy mit süssek előbb a mákosodat vagy ezt?:-) Bodzaszörpöt többször készítettem már, bár akkor mikor még a gyerekek kicsik voltak, nekem nagyon ízlett de nekik annyira nem.Most pedig már nem is tudok elmenni szedni, bár már szörpöt sem fogyasztunk!
VálaszTörlésTúrós süti mindig jöhet! Bodzsaszörpöt gyerekkoromba ittam utoljára, amit anyukám csinált. Én még nem próbáltam, de ami késik nem múlik...
VálaszTörlésÚgy látom, nem kaptam értesítőket a hozzászólásokról.
VálaszTörlésMartinelli, megtiszteltetés számomra, bár már jócskán túl vagyunk időben az áprilistól, de azért még aktuális :)Köszönöm szépen!
A bodza üdítő ízével és olcsó beszerzése által a szívem csücske :)
VálaszTörlésÉvuska, vajon melyiket választottad?
Igen, a túrós sütikkel én is hasonló kontextusban vagyok :D Bármikor jöhet!
VálaszTörlésNagyon egyszerű az eltevése, érdemes készíteni :)