tag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post34786621874405085..comments2024-03-02T21:08:09.231+01:00Comments on Legjobb receptjeim - avagy az étkezés összetartja a családot: A HAGYOMÁNYOS PELMENYIVicuskahttp://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-23430011556652762042017-01-16T18:09:52.251+01:002017-01-16T18:09:52.251+01:00Szerintem is az egyik legfinomabb étel! :)
Köszönö...Szerintem is az egyik legfinomabb étel! :)<br />Köszönöm az ötletet, legközelebb kipróbálom, fokhagymásan még nem ettem, kicsit markánsabb íze lesz, de a húshoz jól illik, biztos nem fogja elrontani.Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-90040961273882482932017-01-16T18:06:29.989+01:002017-01-16T18:06:29.989+01:00Én is ukrajnában nőttem fel, és a pelmenyi a leges...Én is ukrajnában nőttem fel, és a pelmenyi a leges legfinomabb kaja a világon ( legalább is szerintem :) Az én anyukám mindig rak a töltelékbe fokhagymát, próbáljatok ki úgy is...isteni finom :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-74340674905271130222016-04-08T09:02:27.900+02:002016-04-08T09:02:27.900+02:00Köszönöm a kiegészítést! :) Köszönöm a kiegészítést! :) Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-68542062920279622942015-04-02T16:14:37.306+02:002015-04-02T16:14:37.306+02:00A pelmenyi főzővízébe só,bors kevés ételizesítő,eg...A pelmenyi főzővízébe só,bors kevés ételizesítő,egy babérlevél és egy kisebb fej egész hagyma kell. Tálaláskor vajat és kevés ecetet kell rá tenni,ízlés szerint lehet még borsozni! Próbáljátok ki,Ukrajnában mi így esszük! ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-51006118302109862602014-12-27T18:53:32.894+01:002014-12-27T18:53:32.894+01:00Én köszönöm :)Én köszönöm :)Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-59767839206956751812014-12-27T18:47:27.729+01:002014-12-27T18:47:27.729+01:00Nagyon tuti recept!!! Isteni.Köszönöm.Nagyon tuti recept!!! Isteni.Köszönöm.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11674654563372741258noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-84219781160543435472014-11-20T09:58:00.864+01:002014-11-20T09:58:00.864+01:00Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szer...Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki ne szeretné! :)Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-22273202861649283672014-11-20T08:52:22.592+01:002014-11-20T08:52:22.592+01:00Vicuska, most látogatok és olvasgatok, régen járta...Vicuska, most látogatok és olvasgatok, régen jártam erre-fele. De már így is csurog a nyálam a sok finomság láttán. A pelymenit a fiam imádná.:)tücsihttps://www.blogger.com/profile/10539120599145652980noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-21619421639651787972014-02-08T20:45:35.431+01:002014-02-08T20:45:35.431+01:00Közben meglestem a videót, nagyon ügyes, szorgos k...Közben meglestem a videót, nagyon ügyes, szorgos kezek készítik ezt a finomságot, öröm nézni, inspiráló! Holnap kéne egy kis pelymenit töltenem :DVicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-33563623330858821272014-02-08T20:44:51.144+01:002014-02-08T20:44:51.144+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-55270171778463509492014-02-08T20:38:35.126+01:002014-02-08T20:38:35.126+01:00Köszönöm kedves Tibor :)
Spenóttal még egészséges ...Köszönöm kedves Tibor :)<br />Spenóttal még egészséges is lesz, nem csak finom :)! Szerintem én is teszek egy kísérletet friss spenóttal. Igaz, hogy így már nem autentikus pelymenit kapunk, de ez nem ront az íz-élvezetünkön...Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-38625470373054777332014-02-08T19:50:40.877+01:002014-02-08T19:50:40.877+01:00Gratulálok
Most voltam Kárpátalján és én is végigf...Gratulálok<br />Most voltam Kárpátalján és én is végigfotóztam a készítését, -hasonló volt. A töltelékbe én leveles spenotót is készülök tenni, mert a németek nagyon sok spenosos töltött tésztát esznek csak mi "sporoljuk" el <br />Zeraim Násim Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13708548174471501863noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-48359378518234708782013-12-05T17:04:03.184+01:002013-12-05T17:04:03.184+01:00Igen, Hankka, gyakorlattal és rutinnal gyorsabban ...Igen, Hankka, gyakorlattal és rutinnal gyorsabban készül :)<br />Anikó, így igaz :)<br />Olgis, az általad említett görcslevest mi is ismerjük és készítjük. Finom leves!<br />Gerdi, azon a vidéken, ahol én születtem, a pelmenyi nagyon népszerű étel minden háztartásban. Talán valóban célszerű hétvégén készíteni, de ha lefagyasztod, akkor hétköznap is élvezhető.Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-70091320992147136832013-12-04T22:34:39.695+01:002013-12-04T22:34:39.695+01:00De helyes ez a formázás! Bár idő biztos kell hozzá...De helyes ez a formázás! Bár idő biztos kell hozzá, meg elszántság. Még nem ettem pelmenyit, így egyszer rá kel szánnom magam. Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-22583175514061146442013-12-03T17:11:07.254+01:002013-12-03T17:11:07.254+01:00Biztosan ki fogom próbálni.
De csak kisebb mennyi...Biztosan ki fogom próbálni. <br />De csak kisebb mennyiségben.<br />Hasonlót készítek görcsbe kötve, és levesbe főzöm. A húst pörköltszerűen lesütöm és azzal töltöm. Ez a görcs, vagy táska leves nálam.Olgishttps://www.blogger.com/profile/11189895914556510055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-80384215799160338662013-11-25T10:27:21.559+01:002013-11-25T10:27:21.559+01:00De, végül is igazad van, ízléssel és szokásokkal n...De, végül is igazad van, ízléssel és szokásokkal nem lehet vitatkozni, tudom, mert én is ragaszkodom a megszokott ízekhez, formákhoz és lehet ha megkóstolnám így ízlene.<br />Biztos, hogy finom étel, hiszen milliók eszik, efelől kétségem sincs:-)))) Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-32351331960957818352013-11-23T22:57:53.726+01:002013-11-23T22:57:53.726+01:00Hű, szerintem nálunk is kapós lenne, a férjem szer...Hű, szerintem nálunk is kapós lenne, a férjem szereti a tésztás ételeket! :) Olyan szép egyformára formáztad őket, biztosan kell hozzá egy kis gyakorlat! :)Hankkahttps://www.blogger.com/profile/15627435788076660490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-34713175663659673492013-11-23T10:20:00.873+01:002013-11-23T10:20:00.873+01:00Anikó, nekem nem száraz! De olvastam róla, hogy az...Anikó, nekem nem száraz! De olvastam róla, hogy az oroszok zöldség levesbe is főzik a pelmenyit. Szoktak tejfelt kínálni mellé, én úgy még nem ettem. Szívesen bemutatok olyan ételeket, amiket magam is készítek és fogyasztok és le tudom írni, hogy milyen az ízvilága :) Azért is szeretném népszerűsíteni, mert nagyon sokan kedvelik, szeretik, népszerűek, ami már azt bizonyítja, hogy finom étel. A hasonló derelyére (mint töltött tészta)sem teszünk, csak pirított prézlit és néha tejfölt, nem?Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-64527857635694765172013-11-23T08:40:57.670+01:002013-11-23T08:40:57.670+01:00Érdekes, én azt gondoltam, hogy ezeket a töltött t...Érdekes, én azt gondoltam, hogy ezeket a töltött tésztácskákat leveslébe főzitek ki és abban is tálalják, vagy valamilyen sűrű pörköltszaft-szerűségben, azaz hagymás-paprikás szaftban, de el tudom képzelni tejfölös tárkonyos hagymás szaftban is, de hogy csak így magában, nem száraz egy kicsit?<br />Mindenesetre élvezem és nagyon érdekesnek találom, ezeket a nekem idegen ételeket leíró-bemutató bejegyzéseidet nagyon, minél több ilyet rakj fel légyszi:-)))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-83716673407941776042013-11-23T00:06:00.330+01:002013-11-23T00:06:00.330+01:00Igen, Anazar :) csini teltkarcsúak!
Valóban laktat...Igen, Anazar :) csini teltkarcsúak!<br />Valóban laktatóak és finomak a töltött tészták, ezért (is)érdemes feltűrni az ingujjainkat és többet készíteni, mindenki örömére!Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-90779854499619373042013-11-22T23:27:28.523+01:002013-11-22T23:27:28.523+01:00De jól néz ki, biztosan elkészítem, mert a család ...De jól néz ki, biztosan elkészítem, mert a család imádja a töltött tésztákat. Egy darabig el lehet vele játszogatni, de kevesebbet meg nem érdemes készíteni:)trollanyuhttps://www.blogger.com/profile/09422338060370020956noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-84034148338393504042013-11-22T22:52:25.571+01:002013-11-22T22:52:25.571+01:00Vicuska, ezek nagyon kis csinosak!!Vicuska, ezek nagyon kis csinosak!!Anazarhttps://www.blogger.com/profile/03261720168280374444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-74371952215412336202013-11-22T21:47:15.912+01:002013-11-22T21:47:15.912+01:00Akkor jó, hogy lefotóztam a fázisokat, Katalin, en...Akkor jó, hogy lefotóztam a fázisokat, Katalin, ennek alapján könnyebb elkészíteni :)Vicuskahttps://www.blogger.com/profile/16392627445463771584noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4300949441561154665.post-7745305245759123632013-11-22T21:28:57.809+01:002013-11-22T21:28:57.809+01:00Finom lehet! Száz darabot megcsinálni nem kis munk...Finom lehet! Száz darabot megcsinálni nem kis munka :) Jó hogy így lépésről-lépésre bemutattad, hogy hogy készül.Katalinhttps://www.blogger.com/profile/15129674439293537345noreply@blogger.com