Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2008. április 13., vasárnap

Kebab Shirazi módra


1 kg darált disznóhús
2 nagy fej hagyma lereszelve

bors
1 teáskanál kurkuma
4-5 db paradicsom

Egy kis gyömbért is szoktam néha hozzáadni, vagy lehet igény szerint chilit, ha valaki szereti a csípősebb ízeket, de eredetileg nem kell bele.

A darált húst, kurkumát, sót, borsot és reszelt hagymát nagyon jól kidolgozzuk egy nagyobb edényben. Ezt a masszát elterítjük és tenyérrel belenyomkodjuk egy szélesebb serpenyőbe, amit előtte nem kell kiolajozni.
Ezután rakjuk oda a gáztűzhelyre- sütjük-pároljuk, amikor kicsit megpirult a hús, lapos fakanállal csíkokra osztjuk a fotó szerint és megfordítjuk mindegyik darabot.

Beborítjuk a hámozott karikára vágott paradicsomréteggel.

Lehet többet vagy kevesebbet, ki mennyire szereti a paradicsom ízét :) Időnként megfordítgatjuk, hogy jól átsüljön minden oldala. Ha már elfőtte a nedvességet, meglocsoljuk kevés olajjal és levesszük a lángot a legkisebb fokozatra. Lefedve hagyjuk párolódni.
Párolt, petrezselymes rizzsel tálaljuk. A rásült paradicsom nagyon-nagyon jó ízt ad a kebabnak.

A lányom ezt a fajta kebabot szereti tortillába rakni.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: