1 kg piros paprika
250 g só
ahány üveg, annyi kanál olaj
Itt az ideje eltenni pár üveg darált paprikát sóban télére.
A paprikát alaposan megmossuk, kicsumázzuk. Ledaráljuk ősrégi húsdarálón vagy elektromos darálóban, de nem túl apróra.
Összekeverjük a sóval, lehetőleg nem jódozottal. Pár órán át hagyhatjuk állni és tiszta üvegekbe adagoljuk.
Mindegyik tetejére egy kanálka olajat öntünk. Aki nem diétázik, rakhat hozzá egy kis csípős paprikát is. Az üvegeket lezárjuk és mehet a spájzba.
Felhasználáskor vegyük figyelembe a sót!
Ízesítésre alkalmazzuk- húsokhoz, levesekbe, gulyáshoz, szószokhoz, csak úgy vajas kenyérre kenve és így tovább.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
A gyógynövényeket érdemes 1/2 órára leforrázni, lefedve pihentetni és a levét, finom szűrőn leszűrve, összeönteni a korábban sűrűre fő...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Nagyon finom ez a spárgaleves!!! 300-500 g csirkeszárny 4-6 sárgarépa 300-500 g fehér spárga 1 fej hagyma + 1-2 zöldje (jól illik a pó...
-
A zakuszka egy zöldségkrém, eredetileg örmény étel (закуска- előétel, harapnivaló), melyet a moldovaiak közvetítettek Erdélybe. A recep...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Nagyon egyszerű, ugyanakkor rendkívül finom ez a pác!!!! Az eredeti recept Laura Calderé , egy kanadai kulináris műsor vezetője „fr...
-
Maradék tört krumplit hasznosítottam: élesztős-krumplis tésztából készítettem vacsorára egy finom, sonkával töltött pirogot. Beszélgetős v...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése