Ez egy nagyon finom, jól sikerült bolgár recept!!!
kb. 1 kg liszt
4 tojás (ebből 1 sárgáját félreteszünk)
1 kk. olaj
1 pohár aludttej, joghurt, tejföl
1 pohár tej (ha nincs, jó a víz is)
1 tk. szóda
kb. 40 g friss élesztő (vagy 1 csg. száraz)
1 tk. cukor
1 tk. só
Töltelék:
200-300 g bryndza azaz juhtúró (ha nem kaptunk, jó hozzá a sózott túró is)
kb. 100 g olv. vaj
Kevés tejben feloldjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a cukrot és sót- az élesztő híg lesz, belekeverünk 1-2 ek. lisztet, hagyjuk megkelni.
Miután felfutott, a szódát belekeverjük a joghurtba és az összes hozzávalóból puha tésztát dagasztunk. Letakarva kelni hagyjuk.
3 részre osztva a tésztát mindegyiket még 3 felé osztjuk. Nem túl vékonyra nyújtjuk őket, meglocsoljuk a vajjal és megszórjuk a juhtúróval. Feltekerjük. Kb. 2 cm-es szeleteket vágunk és zsírozott tepsiben elhelyezzük. Tojássárgájával lekenjük. Ha elfelejtettünk félretenni, lekenhetjük joghurttal is, gyönyörű színe lesz tőle.
Előmelegített sütőben 180-200 C fokon arany barnára, készre sütjük.
Ha készen van, megspricceljük sima vízzel és 10-15 percre konyhakendővel letakarjuk.
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése