dolce-claudia-dolce német blogból, de több magyar gasztroblogernél is láttam a receptet
Egyszerű összetevőkből álló kellemes állagú és ízű, frissítő sütemény!
A forma mérete: 11x28 cm tégla alakú üvegforma, amely lefelé
enyhén szűkül
4 tojás
130 g kristálycukor
80 g margarin
120 g liszt
1 sütőpor, 12 g-os Oetker
1-2 citrom, leve és reszelt héja
1 csomag van.cuk. (elhagyható)
Kettéválasztjuk a megmosott tojásokat, csipetnyi sóval kemény habot verünk. Egy másik edényben mixerrel a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Folyamatosan hozzáadagoljuk a citromok héját és a levét (eredetileg 1 citromot használtak), az olvasztott margarint (mikróban 1-2 perc) és a lisztet a sütőporral. A legvégén keverjük hozzá óvatosan a felvert habot.
A sütőformát kikenjük margarinnal és enyhén meghintjük liszttel, beleöntjük a sütéshez előkészített masszát.
Előmelegített sütőben 170-180°С-on sütjük 30-40 percig. A vége felé letakartam egy fóliadarabbal, mert idő előtt szép színt öltött, de a belseje még nem sült át kellően. Az eredeti leírásban 20 perc sütési időt irányoztak elő, de az kevésnek bizonyult.
Amikor elkészült, meg lehet szórni porcukorral, vagy leönteni porcukor és citromlé keverékkel. Én úgy gondolom, hogy illik hozzá a csokoládé glazúr.
Ugyancsak próbáltuk már úgy is, hogy sütés előtt megszórtam diódarabokkal.
Semmi EXTRA nincs a hozzávalók tekintetében, mégis nagyon finom, elegáns süteményt kapunk. Igazolta az elvárásomat, azóta többször is sütöttem!
A tésztája piskóta típusú, könnyű, porózus, levegős.
Tanácsolom, hogy a sütő középső szintjén süssék, az én tapasztalatom szerint elég a 170°С…
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése