Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
TAGANROGI BORSCSLEVES CSIRKÉBŐL ÉS SÓSKÁVAL
Irina családi receptjeiből
Ezt a levest télen és nyáron egyaránt szívesen készítem. Nyáron friss paradicsommal, télen pedig paradicsomléből. Számomra érdekes fordulat a borscsban a sóskalevél.
Csirke (lehet csontos borjúhús is), 1-2 csirkemell
500-600 g krumpli
1-2 sárgarépa
1-2 cékla
1 paprika
2 fej hagyma
200 g paradicsomlé vagy paradicsom
1 üveg 0,7 l sóska vagy frissen vásárolt levelek vagy fagyasztott
4 főtt tojás
50 g tejföl
petrezselyemzöld és kapor szabad mennyiségben
só, bors, cukor
2 db csontos csirkemellet vettem hozzá, amit 3 l vízben főni raktam a megmosott hagymával, héjastól. Amíg főtt, megpucoltam a zöldségeket, a céklát lereszeltem, a sárgarépát karikáztam, 1 hagymát apróra vágtam. Félidőben hozzáadtam a borscshoz a céklát.
A sárgarépát, hagymát, kockázott paprikát serpenyőben megpároltam és felöntöttem a paradicsomlével.
Amikor a cékla elvesztette a színét, a leveshez adtam a kockázott krumplit és párolt zöldségeket. Felfőtt, még 2-3 percig főztem. Hozzáadagoltam a kockázott főtt tojásfehérjét és a kiolvasztott mirelit sóskát és a sárgájával kikevert 50 g tejfölt. Ahogy újra felforrt, fűszereztem a só-bors-cukorral + a petrus és kapor, pár percet rottyant és készen is volt.
10 percet pihentetettem és tejföllel tálaltam!
Mehet bele aprított zöldhagyma szára és fokhagyma is.
Felejthetetlenül finom ízvilága van !!!!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése