Pirítós kenyérre kenve fogyasztandó!
Először sógornőmnél, Orsinál ettem ebből a finomságból kb. 10 évvel ezelőtt. Felejthetetlenül finom, a padlizsánkedvelőknek szívből ajánlom ezt a verziót!
60-70 dk padlizsán, ez kb. 2-3 nagyobb db.
2 nagy paradicsom
1 dl Oliva olaj (vagy napraforgó olaj)
1 nagy tubus 170 g majonéz, bármilyen fajta, amit preferáltok vagy saját készítésű
2 ek. mustár
3-4 húsos piros paprika
8-10 cikk fokhagyma
só, bors ízlés szerint
A padlizsánt sütőben átsütjük, újabban csak mikrózom, mert rövidebb ideig tart a folyamat, de a sütős változat szerintem finomabb (nyáron grillen süssük át, hogy füstös ízt kapjon).
Lekaparjuk egy tálba a húsát. Le lehet darálni.
A paprikát apró kockákra vágjuk és átsütjük, belevegyítve a hozzávalókat a majonézen és a fokhagymán kívül.
Miután kihűlt, az utóbbiakkal alaposan kikeverjük. Kenyérre kenve mennyei finom!
Majonéz nélkül le fagyasztható, ezért egy adagot el szoktam rakni a mélyhűtőbe, kis zárható, műanyag dobozban. Kiolvadás után hozzákeverem a tört fokhagymát és a friss majonézt.
Tudtátok, hogy a bolgárkertészek honosították meg hazánkban a padlizsánt?!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése