Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2010. január 4., hétfő

AZ INDIAI GADZSAR HALVA

Indiai halva sárgarépából- Gajar halwa, Renáta lányom specialitása!!!
Nagyon finom és egészséges nassolni való!!!


1 kg sárgarépát lereszelünk, ez kb. 10 darab lesz. ½ l tejet felfőzzük 10-15 dk cukorral, belekeverjük a reszelt sárgarépát, 1 tejkonzervet (sűrített tej), belereszelünk 2-3 t.k. kardamomot.
Késhegynyi sáfrányt feloldunk 1 k.k. meleg vízben- állni hagyjuk és a tejben elkeverjük.
Kis lángon, lassan elfőzzük a levét, ami kb.1-1,5 órás folyamat.
Tehetünk bele kis vajat (lehet tisztított ghee vajat), ettől még selymesebb lesz az íze és darált diót.
Lefagyasztható, kiolvasztva ugyanolyan élvezetes az íze, mint a frissen készültnek…
Díszítésként mehet rá pirított kesudió vagy mandula, lehet darált formában is.


2014.12.15. A koolinarról elkészítette Ольга♥Ч - "Sietek a fotóbeszámolóval! Nagyon finom és könnyed halva lett, köszönöm szépen a receptet!"
Köszönöm a kedves visszajelzést :)

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

3 megjegyzés:

korena írta...

Nagyon finom, bár sajnos folyamatosan kevergetni kell. A család egyik kedvence! Köszi

Vicuska írta...

De megéri ám!!! :)

Gerdi írta...

Különleges... és időigényes. De nagyon felkeltette a kíváncsiságomat! Amint időm lesz, végigjárom a blogodat, hasonló finomságokért, aztán murkos (sárgarépás) halvát készítek:-)