Keress egy receptre, vagy összetevőre

POTSDAMI SALÁTA Nigriny Babától és Gézától


Ez egy nagyon finom hússaláta!

1 kg marha- vagy borjúhús
½ kg sárgarépa
3 fej hagyma
5 dkg vaj
8-10 ecetes uborka
1 üveg majonéz

A marhahúst kuktában 1 dl vízben, sózva, borsozva megpároljuk min. 1 órán át. Vagy marhahúslevest (borjúhúslevest) készítünk, zöldségekkel.

A húst kihűlve felkockázzuk kb. 10 cm hosszú darabokra és szálakra szedjük. Miután befejeztük a macerás műveletet, a megfőzött sárgarépát is vékony csíkokra „gyufázzuk”. A savanyú uborkát hasonló sorsra juttatjuk, előbb szeletekre, majd szintén keskeny csíkokra vágjuk.

A hagymát hosszában kettévágva csíkokra aprítjuk és a vajon megpároljuk.
Összekeverjük a hozzávalókat és a majonézzel nyakon öntjük és elegyítjük. Só nem kell bele! Tálalásig hűtőben érleljük.

A családom nagy kedvence ez a hús-saláta és beregszászi Baba barátnőmtől és férjétől, Gézától, származik a recept, amit általában a neve napjára- Erzsébetre készített! Imádtuk!
ELŐNY: a saláta készítését 'amennyi van' mennyiségben is alapul vehetjük...

Főzhetünk marha-, borjúhúslevest is, felhasználva a husit és a benne főtt sárgarépát a salátához.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

 vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők