Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
RONGYOS ALMÁS TÚRÓS TÉSZTÁVAL
500 g liszt
500 g margarin
500 g túró
só
8 alma
porcukor
fahéj
kristálycukor (vagy barnacukor)
margarin a tepsi kikenéséhez
Kivettem a mélyhűtőből egy zacskó lefagyasztott ½ kg-os túrót. Fagyasztás után az állaga olyan porhanyós lesz, hogy kiváló sütéshez, nem kell szitán átnyomni.
Sógornőm adta az ötletet a klasszikus, sokak által ismert és kipróbált túróshoz- amennyi túró, annyi liszt és margarin. Ebből kiindulva össze is állítottam a tésztám részét. A túrót szűrőben jól lecsepegtettem. A lisztet kimértem tálba és a margarint belereszeltem, megsóztam. Újbeggyel, hogy a zsiradék ne érkezzen felolvadni, darabosra összedolgoztam és hozzákevertem a mixer dagasztófejével kis fordulaton a túrót. Picit alálisztezve a kezemmel gyorsan átgyúrtam és 4 felé osztva gombócokat készítettem. Folpackba csomagoltam mindegyiket és a hűtőbe tettem min 1 órára pihenni.
8 almát meghámoztam, belsejét késsel kivágtam és négyfelé osztva vékonyra szeleteltem. Megspricceltem ¼ citrom levével. Porcukrot összekevertem egy salátás tálkában fahéjjal (kb. 3:1 arányban).
A nagy tepsit kizsíroztam, a sütőt előmelegítettem 190C fokra.
Egy gombóc tésztát kivettem a hűtőből, letéptem belőle egy kis darabot, enyhén rányomtam a nyújtófát, megszórtam kristálycukorral a tésztadarabot és belenyomtam a nyújtóval, vékonyra nyomva a tésztát. Ilyen rongyos tésztadarabokkal kiraktam a tepsi alját. Kiraktam káoszosan almával, megszórtam bőségesen a fahéjjal. Újabb rongyos réteg következett, majd megint almasor a fahéjjal. Még egy tésztasor.
A tetejét lezártam a maradék almával, rászórtam a fahéjas porcukrot. A nagy tepsi miatt 3 sor jött ki az eltervezett 4 helyett…
40 percig sütöttem 190C, 10-15 percig 150-160C fokon.
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése