Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2011. március 1., kedd

TÚRÓS RÉTES indiai akcentussal


1 csomag réteslap
olaj a lapok lekenéséhez
½ kg túró
2 kenhető sajt (1 db/100 g), ömlesztett sajtkrém, LIDL- ből
2 egész tojás

garam masala 1 ek, a „garam” jelentése csípős, a „masala” pedig keveréket jelent.
1 ek őrölt római kömény
1 tk őrölt gyömbér
1 tk őrölt koriander (beléndfű, cigánypetrezselyem, kínai petrezselyem, zergefű) hindiül dhania

Koriander - Ősidők óta használt fűszer, mely a Földközi-tenger vidékéről származik. Az egyiptomiak a koriandert fűszerként, parfümként és az emésztés segítőjeként használták. Barnás-sárga színű, kemény, 3-5 cm-es mag (koriandri fructus).
Garam masala összetevői - általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág.

Volt a hűtőben egy réteslap csomagom, és túróm, gondoltam vacsorára összehozok belőlük valami egyszerű finomságot, de inkább sós ízre vágytam. Szeretem az indiai fűszereket karakteres ízük miatt- így született a ez a nagyszerű finomság!
Minden egyes réteslapot vékonyan megkenünk olajjal és összerakjuk a fele csomagnyi lapot egymásra, a szélére rakjuk egy csíkban az összekevert fűszeres túrót és feltekerjük. A csomag másik felével ugyanígy járunk el. Olajozott sütőlapra helyezzük. Előmelegített sütőben 180˚C-on 20 perc alatt arany barnára sütjük.

Nagyon finom lett ez a saját találmányú recept, máskor is el fogom készíteni!

Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

 vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: