Csillánál találtam a receptet, és magam is realizáltam a konyhámban. Egyszerű elkészíteni, este kell begyúrni és másnap alkalomadtán sütni. Finom harapnivaló, jó kísérő akár sör, bor mellé, teával vagy ahogy a párom ette tegnap- zöldbab leveshez kenyér helyett.
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
3 dk élesztő
Felfuttattam a langyos tejben a belemosott friss élesztőt.
Közben előkészítettem a többi hozzávalót:
60 dk átszitált liszt
12 dk disznózsír
12 dk margarin
2 teáskanál só
1 egész tojás
kb. 300 g tejföl
egy arasznyi füstölt házikolbász, talán 12 dk-nyi
1 db tojás a kenéshez
Összeállítottam a hozzávalókból a tésztát a felfuttatott élesztővel együtt. Közepesen kemény legyen a végeredmény. Letakartam fél órára és magára hagytam.
A kolbászt felkarikáztam (héját leszedtem) és apróra vagdostam. Az ujjnyi vastagra nyújtott tésztára szórtam, feltekertem, enyhén ellapítva és kettéhajtva fóliában a hűtőbe tettem pihenni másnapig.
Én bizony elfelejtettem lekenni tojással, tehát itt ez a rész kéne, hogy jöjjön- lekentem óvatosan a tetejét felvert tojással. 13-15 perc alatt kisütöttem. Két nagy gáztepsivel lett. Nagyobb és kis formával szúrtam ki a pogikat, hogy olyan hamm falatka is legyen belőle.
Szerintem finom pogácsát kapunk, ha reszelt sajtot vagy köménymagot szórunk rá.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
9 megjegyzés:
Itt is örülök! :))) Én nem pihentettem egy éjszakát, ki bír annyit várni. :) Nézz be hozzám légyszi, szeretnék adni Neked egy díjat. :)
De szeretem a pogácsát!! Ez is jöhetne egy pár darab most uzsonna gyanánt egy kis tecsivel ;) Dávidkám bolondul minden féle kelt dologért, gondolom erre sem mondana nemet :D
Nagyon finom lehetett guszta! El is hiszem hogy a párodnak bableves mellé ízlett!
Csilla, én éjszaka gyúrtam be, így jól jött, hogy nem rögtön kell sütni :) Megyek hozzád!
Tündi- kis tecsivel is finom!!! :)
Éva, ugye milyen jó ötlet? Én is megkóstoltam, illik hozzá, direkt leves mellé érdemes kínálni. A jó kis füstölt kolbász íz nem rontja el :)
Te is átruccansz néha Csillushoz?)) Szereti az ilyen este bekeverős cuccokat. Általában a zsír-vaj keverékes dolgok mindig jobb állagúak, ízűek.
Láttam ezt a pogit Csillánál, a tiéd is nagyon jó lett. Füstöltkolbász, érzem az illatát, nagyon finom lehet:)
A zsír a sós sütikkel ízben is hozzáteszi a maga illatát, és az állagán is csak javít.
Jó az illata, étvágygerjesztő :)
Nagyon guszta kis pogácsák, tetszik ez a recept az éjszakai hűtőzéssel. Este begyúrom, délelőtt meg kisütöm, így tuti elkészül ebédig.:)Hétvégén töpörtyűs pogit készülök sütni, de ezt a receptet is kifogom próbálni.Köszi
Szuper a recept, jól néz ki a pogácsád. :) Szívesen meg is kóstolnám!
Megjegyzés küldése