Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2016. augusztus 6., szombat

HÚSLEVESBEN FŐTT MÁJAS TÖLTELÉK DARÁVAL


Egy nagyon-nagyon finom, húslevesben főtt, májas tölteléket szeretnék megosztani kedves olvasóimmal, amely szikkadt kenyér helyett darából készül. Mindkét változatot szeretem, de az utóbbi időben a grízest szoktam a levesbe főzni.

tojás
dara (gríz)
1 fej hagyma
petrezselyemzöld, bőven
elkapart csirkemáj
bors, nem kell sajnálni


A tojást villával kicsit felhabosítjuk. Ahány tojást használunk, annyi evőkanál grízt teszünk hozzá, no meg a többi hozzávalót.  A keverék híg legyen. Hagyjuk kicsit állni, hogy megszívja magát a gríz a fűszeres tojással. Nylon zacskóba csomagoljuk, a széleit alátűrjük, a forró, enyhe tűzön fövő levesbe helyezzük a zöldségekre. Elnézést kérek minden olvasomtól, először folpackot írtam, de kijavítottam, nylon zacskó aljába kanalazzuk és a fennmaradt zacskó részt tűrjük alá! A kenyeres változatot szoktam folpackba tekerni. Megfordítjuk egyszer, s miután összeállt, kitekerjük a nylon zacskóból és tovább főzzük, amíg elkészül a húsleves. Általában 4 tojásból készítem. Egyszerű és nagyon finom!!!!
Az áztatott, kifacsart kenyeres töltelékhez a hagymát előbb megdinsztelem, a többi rész a fentiek szerint készül.
A kifőtt húslevesből kiemelem egy tálra a tölteléket, körbe rakom a zöldséggel, főtt hússal, vagy külön kínálom a leves mellé, szeletelve. Imádom :)

Vízben kifőzve sosem lesz olyan zamatosan finom, mint a húslevesben főtt!!! :)

Facebookon is követhetőek  a receptjeim!


vicuska13.blogspot.hu

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Nem is ismertem még ilyen levesbetétet, de nagyon tetszik :-) biztos ízlene nekünk is :-)

Vicuska írta...

A zöldségekkel és főtt hússal szoktam kínálni, de jó levesbetétként is. Melegen, hidegen egyaránt finom!