Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2016. augusztus 6., szombat

HÚSLEVESBEN FŐTT MÁJAS TÖLTELÉK DARÁVAL


Egy nagyon-nagyon finom, húslevesben főtt, májas tölteléket szeretnék megosztani kedves olvasóimmal, amely szikkadt kenyér helyett darából készül. Mindkét változatot szeretem, de az utóbbi időben a grízeset szoktam a levesbe főzni.

4 egész tojás
4 evőkanál dara (gríz) (ahány tojás, annyi evőkanál dara)
1 fej hagyma apróra vágva
petrezselyemzöld, bőven
1-2 késsel elkapart csirkemáj
bors, nem kell sajnálni


A tojást villával kicsit felhabosítjuk. Ahány tojást használunk, annyi evőkanál grízt teszünk hozzá, no meg a többi hozzávalót.  A keverék híg legyen. Hagyjuk kicsit állni, hogy megszívja magát a gríz a fűszeres tojással. Nylon zacskóba csomagoljuk (mert híg a massza), a széleit alátűrjük, a forró, enyhe tűzön fövő levesbe helyezzük a zöldségekre. Tehát a nylon zacskó aljába kanalazzuk a masszát és a fennmaradt zacskó részt alátűrjük! A kenyeres változatot folpack darabba tekerem, az nem híg. Megfordítjuk egyszer, s miután összeállt, óvatosan kitekerjük a nylon zacskóból és tovább főzzük, amíg elkészül a húsleves. Általában 4 tojásból készítem, de ez tetszés szerint variálható. Egyszerű és nagyon finom!!!!

Az ismertebb TÖLTELÉK recept HÚSLEVESBE, kenyérrel

Az áztatott, kifacsart kenyérhez adom az apróra vágott,  megdinsztelt hagymát, hozzáadom az apróra vágott petrezselyem zöldjét, a tojásokat, sózom, borsozom, jól összekeverem- folpackba tekerem, belehelyezem a fövő húslevesbe. 30 perc alatt elkészül.
A kifőtt húslevesből kiemelem egy tálra a tölteléket, körbe rakom a levesben főtt zöldségekkel, főtt hússal, vagy külön kínálom a leves mellé, szeletelve. Imádom :)

Vízben kifőzve sosem lesz olyan zamatosan finom, mint a húslevesben főtt!!! :)

Facebookon is követhetőek  a receptjeim!


vicuska13.blogspot.hu

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Nem is ismertem még ilyen levesbetétet, de nagyon tetszik :-) biztos ízlene nekünk is :-)

Vicuska írta...

A zöldségekkel és főtt hússal szoktam kínálni, de jó levesbetétként is. Melegen, hidegen egyaránt finom!