Nagyon finom harapnivaló, vendégváró, saláta
helyett, hidegtál mellé kínálva, köszönöm az ötletet,
Anita Hajnali-Gőczi.
1 rózsaszín paradicsom, érett
100 g kemény sajt, pl. hollandi, ementáli
kb ½ deci majonéz
2-3 cikk fokhagyma
kevés petrezselyemzöld, saját kiegészítésként
és pici bors frissen darálva
A sajtot lereszeltem apró lyukú reszelőn, egy maroknyit
félretettem. A fokhagymát, petrezselyemzöldet apróra vágva hozzá kevertem, a
majonézzel együtt. Ne legyen se sűrű, se lágy.
A jó érett paradicsomot karikára vágtam. Egy tányérkán
elhelyeztem őket és szétosztottam mindegyikre a sajtos keveréket. Leheletnyi
borsot daráltam rá. A félretett sajttal megszórtam, hogy borzas legyen. Anita
szerint semmilyen más fűszer nem kell rá! Nem lehet eleget csinálni belőle... 😋
Egy hosszúkás francia bagettet karikára vágtam, kevés vajjal
megkentem és rátéve egy sajtos paradicsomot, jó étvággyal elfogyasztottuk.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
8 megjegyzés:
Nagyon guszták, jó lehet nálatok vendégeskedni 😄
Köszi, Katalin, gyertek vendégségbe :)
Nagyon guszta és finom lehet pár falatot szívesen elfogadnék most:)
Oh, ez remek ötlet!🙂
Könnyed, finom ízek összhangjában, Kárpátalján népszerű harapnivaló. Próbáljátok ki, gyorsan készül.
Guszta!
Köszi!
De jó ötlet! A paradicsom-sajt amúgy is jó párost alkot, így még szépek is együtt! :-)
Megjegyzés küldése