Keress egy receptre, vagy összetevőre

CHAPATI INDIAI KENYÉR

Előfordult már veletek, hogy nem volt idő friss kenyeret venni és nem tudtátok mi legyen a vacsora? 
A csapati/chapati egy élesztő mentes lapos kis kenyérke - gyors és egyszerű megoldás arra, hogy valami újdonság kerüljön az asztalra. Isteni lehet köretként, de a kedvencem a padlizsánkrémmel megkent verzió.

A lányom odavan az indiai kultúráért és ő osztotta meg velem ezt a receptet. 


Hozzávalók: 
140 g sima liszt
140g teljes kiőrlésű liszt
2 ek olaj (én mos olívaolajat használtam
1,5 dl kézmeleg víz (amennyit felvesz a tészta)

A száraz összetevőket egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajat és apránként adagolva a meleg vizet. 
Addig gyúrjuk, amíg a tészta leválik a tál oldaláról és még 5-10 percet. A tészta nem lesz ragadós és ha belenyomjuk az ujjunkat, megmarad a nyoma. Letakarva kb. fél órán át pihentetjük. Elosszuk a tésztát hat részre, kis gombócokat formálunk belőle, majd kinyújtjuk a tésztát kör alakúra. 

Forró palacsintasütőbe tesszük és hagyjuk sülni kb 30 másodpercig, megfordítjuk, majd a másik oldalát is megsütjük, miközben a kenyérkét tiszta konyharuhával megnyomkodjuk. A kenyérkében képződő levegőtől szépen megemelkedik. 
Amikor elkészült ghível megkenjük, majd letakarjuk, hogy a képződő pára puhán tartsa a kenyérkéket. 
Szinte bármihez jó köretként. akár csak teával vagy házi kencékkel is (paprikakrém, padlizsánkrém)

Jó étvágyat!



vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők