Felhasználás, köretként bármilyen zaftos húshoz, zöldség raguhoz, kettévágva tölthető hússal, rántottával, zöldségekkel, mint a gyros. Mehet a töltelékre majonéz, ketchup, hozzá való öntet.
Hozzávalók 12 db-hoz:
350 g liszt
2 dl víz
1 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj
tiszta konyhakendő vagy konyhai
papírtörlő
vaj a lekenéshez, ha kisült.
A 2 dl vizet felforraljuk a sóval. Hozzáadjuk a lisztet és az olívaolajat. Kannállal, fakanállal összekeverjük. A liszt elkezd duzzadni. Gumikesztyűt húzva a kezünkre, bedagasztjuk.
Zacskóba tesszük a konyhaasztalon 1 ó pihentetjük. Diónyi, 12 cm átmérőjű gombócokat formázunk. Vékonyra nyújtjuk.
Tiszta konyhakendővel (vagy
konyhai papírtörlővel) kinyomkodjuk a levegőt sütés közben, ettől lesz
réteges.
Vajjal lekenjük, és ahogy kisült,
egymásra rétegezve, letakarjuk egy tányérral.
Recept és elkészítés: K.Renáta
3 megjegyzés:
Szuper lett, nagyon jól néz ki! Én még nem próbálkoztam vele, nagyon finom lehet. Boszniában ettünk pitát, az nagyon ízlett!
Nagyon guszta és finom lehetett! Egyszer régebben készítettem.
De régen készítettem, hasonló receptem van hozzá. Jó, hogy eszembe jutott általad. :-)
Megjegyzés küldése