Azerbajdzsán recept
Már többször sütöttem ezt a banános finomságot, igazából az első kóstolás után bele is szerettem a banán sütiben való ízéhez. Tegnap többszöri nekifutásra jött össze a pirog, mert az utóbbi időben ahányszor félretettem a megvalósításához 3 banánt, valaki a családból megevett belőle egyet. Azóta már tudom, ki volt a „bűnös” :)
A jelenlegi is 2-ből készült, de kiegészítettem 1 almával- fel sem tűnt senkinek!
Hozzávalók:
4 csésze liszt
2 csésze cukor
250 g margarin
4 tojás
2 csésze kefir 3,2 %-os (most fele tejfellel készült)
1 sütőpor
3 db banán a tetejére karikázva
(egyéb gyümölccsel, dióval, meggyel stb. is finom)
A pirog ízre és állagra a keksz és a piskóta között van- egyszóval finom!!!
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport a cukorral, a lereszelt margarinnal és a két tenyerünk között hosszabb ideig összedörzsöljük. A liszt felveszi a margarint, és végeredményében olyan darált dió állagúvá kell válnia. 1 csészényit félreteszünk belőle, ez a tetejére lesz szórva. A többihez hozzáadjuk a tojást, a kefirt, jól kikeverjük. Hígabb masszát kapunk.
A tepsit kilisztezzük és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A tetejét kirakjuk a felkarikázott banánnal, nem nyomjuk bele.
Egyenletesen megszórjuk a félretett száraz résszel, ez olyan ropogósabb réteget képez majd sütés után.
Előmelegített sütőben 180 C fokon világos aranyszínűre sütjük kb 35 perc alatt . Nekem kellett majdnem 45 perc- ez sütőfüggő.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
2 megjegyzés:
Ó, egy újabb finom kavart sütemény! Kefires kavart sütit én is szoktam sütni - eddig csak meggyel készítettem, ideje kipróbálni banánnal is. Ráadásul a banántól finom szaftos a tészta.
Ez a banán a süti tetején lesz zaftos, nekem nagyon bejön!
Megjegyzés küldése