SZERZŐJE ÉS ALKOTÓJA- ÁKOS (azóta vejem)
Hozzávalók 2 fő részére:
1 nagy csirkemell, hogy tölthető legyen
1 kis fej brokkoli- friss vagy fagyasztott
15 dkg juhtúró
10 dkg reszelt sajt
vaj vagy margarin
fűszerek ízlés szerint (foghagyma, só, bors)
LEPÉNY
2 nagy burgonya
1 pohár kefir
2 evőkanál liszt
kevés só
fokhagyma
A csirkemellet megtisztítjuk, kettévágjuk, és mindkettőbe zsebet metszünk.
A brokkoli rózsáit a lehető legkisebbre vágjuk, a szárát lemetsszük.
Töltés: egy csipet brokkoli, egy gombócocska a juhtúróból- szép gömbölyűre tömjük a melleket. Kivajazott edénybe fektetjük, tetejére vajat simítunk, sózzuk, borsozzuk, kis fokhagymával megbolondítjuk. Kb. 180C˚-ra előmelegített sütőben készre sütjük, az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk.
A lepényhez a burgonyát nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, belekeverünk egy kevés lisztet, hozzáadunk egy pohár kefirt, pihenni hagyjuk. Ha az állaga úgy kívánja, még adunk hozzá a lisztből, hogy sütés közben össze tudjon állni a massza.
Serpenyőben kevés mennyiségű olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd sütőben, grillen még ropogósabbra pirítjuk.
Hozzávalók 2 fő részére:
1 nagy csirkemell, hogy tölthető legyen
1 kis fej brokkoli- friss vagy fagyasztott
15 dkg juhtúró
10 dkg reszelt sajt
vaj vagy margarin
fűszerek ízlés szerint (foghagyma, só, bors)
LEPÉNY
2 nagy burgonya
1 pohár kefir
2 evőkanál liszt
kevés só
fokhagyma
A csirkemellet megtisztítjuk, kettévágjuk, és mindkettőbe zsebet metszünk.
A brokkoli rózsáit a lehető legkisebbre vágjuk, a szárát lemetsszük.
Töltés: egy csipet brokkoli, egy gombócocska a juhtúróból- szép gömbölyűre tömjük a melleket. Kivajazott edénybe fektetjük, tetejére vajat simítunk, sózzuk, borsozzuk, kis fokhagymával megbolondítjuk. Kb. 180C˚-ra előmelegített sütőben készre sütjük, az utolsó 10 percben megszórjuk reszelt sajttal és rápirítjuk.
A lepényhez a burgonyát nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, belekeverünk egy kevés lisztet, hozzáadunk egy pohár kefirt, pihenni hagyjuk. Ha az állaga úgy kívánja, még adunk hozzá a lisztből, hogy sütés közben össze tudjon állni a massza.
Serpenyőben kevés mennyiségű olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd sütőben, grillen még ropogósabbra pirítjuk.
A töltött csirkét a lepényre fektetjük oly módon, hogy a friss sajt ráömöljön. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemzölddel.
Száraz fehér borral és jókedvvel tálaljuk!
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése