Keress egy receptre, vagy összetevőre

HÚSOS LÁNGOS (élesztőmentes húsos pirozski)






Tészta:

1 csésze = 240 ml

1 csésze író vagy kefir vagy joghurt is jó
1 tojás
1,5 tk. sütőpor
½ tk. szóda + kevés citromlé
50 ml olíva olaj vagy vaj
¾ tk. só
½ tk. cukor
2,5 csésze liszt, esetleg 0,5 pohárral több
olaj a sütéshez

Töltelék:

A kedvenc töltelékem: sertés + csirkehús darálva 1:1/ – 300 g
2 ek. friss petrezselyemzöld
1 fej hagyma lereszelve
1 gerezd fokhagyma préselve
só, fekete bors ízlés szerint
3 ek. kefir + víz- a hús lédús legyen!

Előkészítjük a „zaftos” hústölteléket.
A tojást a sóval felverjük villával, hozzákeverjük a kefirt, szódát, sütőport, olajat és fokozatosan adagoljuk a lisztet. Puha tésztát kell kapnunk, ami nem ragad a kezünkhöz. Gömbbé formáljuk és letakarjuk egy kendővel vagy tállal kb. 30 percre. 7 felé osztjuk a tésztát.

Enyhén lisztezett deszkán vagy lapon kézzel lepénnyé igazgatjuk, nyomkodjuk, ráhelyezzük a közepébe a tölteléket és egy kis batyut alakítunk belőle, összeszedve az oldalát jól megtekerjük a tetején összefogott tésztát. A tenyerünkkel óvatosan lenyomjuk, megfordítjuk és a kezünkkel a közepétől kiindulva finoman ellapítgatjuk, lenyomkodjuk. 15 cm-es átmérőt kapunk. Óvatosan dolgozzunk, nehogy elszakadjon a tészta.
Az olajat megforrósítjuk, csökkentjük a lángot a serpenyő alatt és aranyszínőre sütjük a tortillák mindkét oldalát, többször is megforgatva.
Szeretném egyszer kipróbálni száraz serpenyőn is, vajon átsülne?
Gyorsan készül, nem száraz és nagyon-nagyon finom, laktató!

Mindig sikere van, és pillanatok alatt elfogy!

Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu
vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők