Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
CSIRKÉS PIROGOK
Tészta:
500 g liszt
20 g élesztő
1 tk. cukor
2 mk. só
2,5-3 dl langyos víz
Töltelék:
1 fej hagyma
400-500 g csirkemellből aprólék
2 ek. petrezselyemzöld aprítva
1 felvert tojás lekenni a tetejét
Egy nagy tálba öntjük a lisztet és a közepében kialakítunk egy mélyedést. Belemorzsoljuk a friss élesztőt, rászórjuk a cukrot és kevergetve hozzáöntünk 1 dl langyos vizet. A maradék vízben feloldjuk a sót.
Amint felfutott az élesztő, ami kb. 10 percnyi idő, jól kidolgozzuk a könnyen gyúrható tésztát. Letakarva konyhakendővel pihenni hagyjuk, amíg a duplájára kel.
Közben a tölteléket előkészítjük- az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, beleforgatjuk a csirkedarabkákat (akár le is darálhatjuk, de szerintem olyan jóleső érzés ráharapni a husira). Készre sütjük, pároljuk pici víz hozzáadásával. A végén megszórhatjuk kevés piros paprikával, utána sózzuk és borsozzuk ízlés szerint és a petrezselyemmel megszórjuk. A tűzről leemelve kihűtjük.
Az időközben megkelt tésztát enyhén lisztezett tálán átgyúrjuk és 2-3 mm vastagra kinyújtjuk 2 részletben. 8-10 átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Nekem nincs ekkora méretűm, ezért nagyobb kosárka formát használtam. A korongokra szétosszuk a tölteléket, mindegyiket kettéhajtjuk, ujjainkkal egyenletesen félkörben lenyomkodjuk és villával megcifrázzuk a szélein.
Sütőpapírra rakjuk a gáztepsire és még 20 percet pihentetjük. Lekenjük a villával felvert tojással és 175 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
darab nem fért rá a lemezre- ezért olajban átsütöttem minden oldalát.
Tejfellel tálaljuk, kínáljuk.
Összesen 23 darab jön ki ebből az adagból. Nagyon finom!!!!
Ugyanígy készülhet gombás töltelékkel is, ahogyan a Fanny konyha is ajánlja.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
2 megjegyzés:
Elkészült az én pirogom is, ma vacsorára és nagyon finom lett. A gyerekek azt mondták jobb mint a calzone, mert azt sokszor készitek. Húsvéti maradék sonkából csináltam, de ki fogom probálni a csirkéset is. Visszatérő vendég lesz nálunk a pirog, már látom:)Köszi a receptet.
Húsvéti pirogotok lett :) Örülök, hogy nektek is ízlett, egészségetekre!
Megjegyzés küldése