Jó ötlet és nagyon jól mutat hidegtálon, a terített asztalon ez a harapnivaló. A leveles tésztából készített tengeri kagyló nagyon gyorsan készen van. Vendégváró harapnivalónak tökéletes! A kisült majd kihűlt kagyló bármivel tölthető, pl. sajtkrémmel, vagy bármilyen salátával, de lehet édes töltelékkel is betölteni. A recept végén adok néhány ötletet :) Mindenki készítse el bátran, töltse be a saját fantáziája szerint :) Ez alkalommal aszalt szilvás orosz salátát kínáltam benne igazgyöngyként.
1 csomag kész leveles tészta
bármilyen kosárkaforma süteményekhez
1 tojás sárgája
Hagyjuk felengedni a mélyhűtött leveles tésztát. A manapság árusítottat nem kell nyújtani sem, csak kitekerjük a zsírpapírral felcsavart lapot. Kiszúrjuk a formával a jövőbeni kagylókat, egy helyütt két ujjbegyünkkel lenyomjuk a szélét, hogy sütés közben azon az oldalon kevésbé emelkedjen.
Késsel enyhén belekarcolunk legyezőszerű vonalakat, ezzel imitáljuk a kagylót. Zsírpapírt terítünk a gáztepsibe és kirakjuk rá a kiszúrt, megrajzolt tésztakorongokat. A tetejét lekenjük tojássárgájával és előmelegített sütőben 190-200 C fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Édes változat is jó- édes túróval, dzsemmel, főtt krémmel, pudinggal.
Én ebben a kagylóban tálaltam a tegnapi aszalt szilvás orosz salátámat. A maradék töltött csirkemellet meg a fasírtot felszeleteltem, hogy mindenkinek jusson.
Spanyol kapribogyót szerettem volna igazgyöngy gyanánt a közepébe tenni, de ezzel a salátával nem érvényesült.
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése