Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2011. január 21., péntek

TÖLTÖTT KRUMPLI SONKARÓZSÁVAL ÉS SAJTTAL


Hozzávalók:

15 darab krumpli héjastól
3 db. tojás
pár ek. tejföl
15 dkg trappista sajt
feketeerdei sonka 200 g (2 csomaggal)

bors
sok petrezselyemzöld aprítva

A krumplit folyó víz alatt jól megmostam és kuktában 10 perc alatt megpároltam fél deciliter vizet öntve alá és megsózva. Még melegen, de nem forrón, meghámoztam. Ketté vágtam és kiskanállal kivájtam a belsejét. Össze lehet törni, én így hagytam. Az apróra kockázott főtt tojással , tejföllel, petrezselyemmel és sóval, borssal átkevertem.
Betöltöttem a kis ladikokba. Az eredeti recept szerint 2-2 baconbe csomagoljuk egyesével.

Nekem volt Anyukámtól kapott 2 csomag feketeerdei füstölt, szeletelt sonkám. Kevésnek találtam a bugyoláláshoz, ezért kettévágtam, megtekertem és mindegyik csónak tetejére raktam egy ilyen kis rózsát.

Lekentem a tegnapról maradt tojással (sajtos pirog) és megszórtam bőven a reszelt sajttal. 190-200 C fokos sütőben átsütöttem.
Kb. 20 perc alatt kész lett. Tejfellel is tálalható...
Finom és laktató vacsora lett belőle!
A receptet a neten találtam cat.e.rina név alatt.

Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: