Keress egy receptre, vagy összetevőre

MÁLNÁS TÚRÓVARÁZS SÜTÉS NÉLKÜL

 


Alíz túróvarázsa ihlette a desszertem elkészítését. Az ötletet adó receptben orda és sárgadinnye szerepel, ráadásként meggy sárgabarackban, de az augusztus 20.-ai ünnepekre való tekintettel abból kreáltam, ami volt itthon. Egyik kedvenc gyümölcsömet, a káliumban gazdag málnát csempésztem a túróvarázsba. Tekintettel a családtagok mennyiségére rögtön dupla adaggal kezdtem neki a készítésnek.

500 g túró
250 ml tejszín (2,5 dl)
8-10-12 dkg porcukor (ízlés szerint)
200 g friss málna
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1 csomag zselatinfix, de talán még egyet pluszban elbír a massza, szebben szeletelhető
1 tortabevonó tejcsokoládé (10dkg)
folpack

A keverőtálba öntjük a jól lehűtött tejszínt és kis fordulatszámmal kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéját, belefacsarjuk a citromlét a tenyerünkön és zárt ujjainkon keresztül, hogy a magok ne kerüljenek bele. Beleszórjuk a zselatinfixet és most már jöhet a túró is.
Egy gerincformát (vagy hasonló formájú hosszúkás keskeny edényt)kibélelünk folpackkal, hirtelen ötlettől vezérelve megolvasztottam egy tortabevonót és az aljába csorgattam úgy, hogy befedje a teljes alját. Erre simítottam a túrós massza felét, kiraktam a könnyű vízsugár alatt leöblített és lecsepegtetett málnaszemekkel, befedtem a maradék túróval, elsimítottam és lefolpackkozva a hűtőbe tettem dermedni.

Tálalás előtt óvatosan kilazítottam a desszert oldalán a folpackkot és lapos tálra borítottam élvezeti cikkünket. Vízbe mártott késsel szeleteljük- írta Alíz, de erről a fontos momentumról, őszintén bevallom, megfeledkeztem :)

Legközelebb sort kerítek Alíz finomságára is!

vicuska13.blogspot.hu

18 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nyami, micsoda finomságot készítettél:) Túró és málna együtt szuper lehet és látvényos is. Meg gondolom a nagy meleg miatt most ez külön jó, hogy nem kell bekapcsolni a sütőt. Most éhes lettem így éppen lefekvés előtt, de majd erről álmodom:)

Mrita írta...

Hát ez nagyon finom kehet, azt hiszem nekem is ki kel próbálnom.

Petra írta...

Hű, de jól néz ki, és milyen isteni lehet. Külön piros pont neki, hogy sütés nélkül készül. :)))

Vicuska írta...

trollanyu, koloritban és ízben is igazi nyári desszert, pont ebbe a tikkasztó kánikulába való! remélem, finom álmod volt :)
Mrita, érdemes kipróbálnod :)
Köszönöm Petra a piros pontot, a héten azt hiszem, csak sütés nélkül kényeztethetjük az ízlelőbimbóinkat, hacsak nincs a konyhánkban üzemképes légkondicionáló!

Márti írta...

Csatlakozom az előttem szolokhoz! Fantasztikus ez a recept!

Blogkonyha írta...

Jaj, de jól néz ki! Igazi nyári édesség! Jól jönne egy szelet....Guszta!!

wanna írta...

A túró és friss gyümölcs mindig jó párosítás, gondolom a csoki sem ártott neki :)

Vicuska írta...

Márti, Kriszti, így van, most nekem is jól jönne, ma 40 fokot mutatott az utcai hőmérő :) Anna, nyerő hármas, és mindenki úgy édesíti, ahogy szereti, más gyümölccsel is készíthető.

Unknown írta...

Jaj ez nagyon jól néz ki. Ezt ki kell próbálnom. Nagyon jól hangzik. Jó lenne most belőle egy harapás.
Meg is veszem holnap a hozzávalókat. Akkorákat nyelek miközben írok.

Csilla írta...

Túrós hmmm, bármi ami túrós jöhet! :)
Nagyon jól néz ki! :)

Vicuska írta...

Kedves Juci és Csilla :) Jól behűtve az igazi!

Névtelen írta...

Nagyon szuper! Épp ma akartunk csinálni valamilyen túrós sütit...

Alíz írta...

Óóóóóóó, ez nagyon jó lett! Na majd legközelebb én is túróval és málnával készítem, ha még lesz málna. Nálunk az idei termés nagyon gyenge lett, mert amikor virágzott, a kora nyári fagyok tönkretették, de hátha még kapok. :) Köszi, hogy szóltál, mert tényleg elvagyok itt a befőzésekkel a gulyásnap mellett. :))) S még a fiamék is hazajöttek Bukarestből meglepetésszerűen. :)

Vicuska írta...

Akkor kellemes és hasznos tevékenységek közepette vagy, Alíz :) Volt egy szájról szájra járó vicc anno a Szovjetunió idejében- a szocializmusnak 5 ellensége van: a kapitalizmus meg a négy évszak! Sajnos az időjárás viszontagságai gyakran tesznek kárt a gyümölcsösökben, ez ellen nehéz tenni...

Unknown írta...

Képzeld Vicuska,elkészítettem én is ezt a finomságot, csak annyi a különbség, hogy nem tettem csokit a forma aljára, és málna helyett meggyet tettem középre. Ha megkóstoltuk külön beírom és a blogomon posztolom.

Vicuska írta...

Szerintem meggyel is nagyon finom lesz, bár gondolom több cukrot igényel, várom a kóstolást (Juci- és a kóstolót :))

Ani írta...

Ez nekem azért nem tetszik, mert nincs több fotó róla! Felvezeted, aztán otthagyod az embert! Nem szép ám!

Vicuska írta...

A várakozás lelki küzdelme közepette elfelejtettem (vagy nem is érkeztem?)több fotót készíteni :)

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők