Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
ÜNNEPI DIÓS LAPOK SZILVALEKVÁRRAL
Ez egy rendkívül finom, mutatós sütemény- pörkölt dió és szilvalekvár ízzel, a lapok grízes krémmel összefogva!!!! A lapok készítése megegyezik a Kijevi torta lapjaival, de azt nem grízkrémmel töltik. Recept a blogon.
250 g margarin
10 evőkanál porcukor
3 tojás sárgája
5-6 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
600-700 g liszt
házi szilvalekvár és dió a lapokra
Összeállítjuk a tésztát, összesen 3 lapot nyújtunk ki. A gáztepsi hátát vékonyan kikenjük margarinnal.
Minden kinyújtott lapot még sütés előtt, nyersen lekenünk vékonyan házi szilvalekvárral, a 3 tojás fehérjét habbá verjük és 3 felé elosztva rákenjük a lekvár rétegre, megszórjuk darabos dióval. Több dióval finomabb! Egyenként kisütjük 175-180 C fokon 30 percet (gázfokozat: 3-4 között).
Miután kihűltek, összeállítjuk a süteményt a krémmel.
KRÉM:
½ l tejben megfőzünk 4 púpos evőkanál grízt, én úgy láttam, még 3 evőkanállal elbír, nehogy folyós legyen a krém. Hozzákevertem 250 g cukrot. Hűlni hagytam. 250 g vajat kihabosítottam és elegyítettem a kihűlt főtt grízzel. Azt hittem sok lesz ennyi cukor a krémbe, de tökéletes volt az ízhatás, mert a Szalókáról kapott nagyon finom szilvalekvárom nem túl édes.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
27 megjegyzés:
Ez tényleg szuper lehet!
Mennyi ideig kell sütni és milyen hőfokon?
Azért kérdezem, nehogy a hab megégjen, a tészta pedig nyers maradjon.
Ez is nagyon muatatós, biztos finom!
Tényleg mutatós és nagyon úgy néz ki, hogy finom is!! Kár, hogy nincs szilvalekvárom, de azt hiszem jó lesz mással is! :)
Tényleg szuper!!! Be fogom írni a recepthez is- 30 perceket sültek a lapok, közben én is sűrűn nézegettem az elsőnél, mert nem kaptam használati utasítást hozzá :) 175-180 C fokra állítottam a gázsütőmet (3-4 fokozat közé). A hab nem ég meg, mert nagyon vékony réteget képez, és csak arra szolgál, hogy a dió beleragadjon. Gáztepsi hátát használtam a lapok sütéséhez.
Erika, nagyon-nagyon finom, nagy sikere volt mindenkinél!
Barbi, vegyél aszalt szilvát, azzal is nagyon jó lesz. A szilva íze ad neki egy különleges zamatot.
Cseles ez a süti nagyon:) Jól látszik a hab a lapok között és nem sajnáltad a lekvárt sem belőle. Fincsi lehet.
A karamellás sütid és ez a diós is nagyon guszta! :) Szeretem a szilvalekvárt, biztosan ki fogom próbálni, nagyon tetszik! :)
Cseles a fotó, mert ami habnak látszik, az a krééém :) de nagyon fincsi tényleg!
Hankka,akkor különösen ízleni fog, ha szereted a szilvalekvárt.
Először azt hittem csokikrém van közte, utána olvasom, hogy szilva lekvár. Nagyon guszta sütemény. Milyen finom lehet!
Köszönöm, nagyon jól, harmonikusan illeszkedik a süteménybe a szilvalekvár!
Nagyon finom lehet:)
Finom :), nagyon is!
Nagyon gusztusos imádnám :)
Kár, hogy elfogyott, imádnám én is :)
De jó, hogy benéztem! Csodás süti, olyan nekem való.
De jó, hogy benéztél :)
De jók ezek a régi, nagymamás sütik, imádom az ilyesmiket, csak ők készítettek ilyeneket, vittem a recepteket, a karamellásost is:-))))))
Én is imádom, Anikó, mert ezek már évtizedeken át bizonyítottak :)
Csudajól néz ki ez a süti! Nem igazán szoktam lapokat sütni, mert macerásnak tűnik, de ennek a látványa nagyon elgondolkodtat! :))
Ilyen guszta sütik, meghozzák a sütési kedvem.Köszi!
Ennek a hatásnak csak örülök :) Remélem, ízleni fog és gyorsan elfogy!!!
Marika, nem olyan macerás a folyamat, a kezed gyorsan csinálja, egy-kettőre készen van- hosszabb leírni a műveletet :)
Nagyon mutatós egy sütemény!
Elsődlegesen finom és másodlagosan dekoratív :)
Igy is nagyon finom lehet! Én a pudingos krémmel készítettem még mindig, de egyszer így is megsütöm.
Tudom késő van, de egy szeletet tudnék enni most belőle :-)
Piroska, biztos finom pudinggal is és egyszerűbb elkészíteni :)
Köszönöm, Nelli, most nekem is jól esne... :)
Megjegyzés küldése