Ez a friss, nagyon finom saláta hatásos szer tavaszi fáradtság ellen! Jó vitamin és ásványi anyag pótlás, kiváló emésztőrendszerünk méregtelenítésére.
1 nagy cékla
fél fej káposzta
5-6 szár zöldhagyma
2-3 közepes sárgarépa
só
1 citrom leve frissen facsarva
1-2 evőkanál tökmagolaj
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a zöldhagymát felaprítjuk, a céklát és sárgarépát megtisztítva nagy- lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a hozzávalókat, sózzuk, ráfacsarjuk a citromot, meglocsoljuk az olajjal.
Reszelhetünk bele almát és kevés zellergumót, de savanyú káposztával is finom. Tetejére szórhatunk pirított szezámmagot.
Bélproblémások vigyázzanak a nyers káposzta és cékla bevitellel!
A sokáig tárolt zöldségek veszítenek vitamintartalmukból. Lehetőleg frissen használjuk fel őket.
vicuska13.blogspot.hu
9 megjegyzés:
Ez tényleg remek tavaszi saláta, csak már a tavasz is jönne!
Most szívesen megkóstolnám. Olyan vidítónak hat csak így ránézésre is!
Igen, Marisz57- tavasz-hívogatónak (-várónak is) nevezhetnénk :)
Étel mellé vagy önállóan is finom, hiányoznak már a nyári ételszínek az asztalunkról, Évuska!
Pont a napokban beszéltünk róla a lányommal, hogy több zöldségfélét kellene ennünk! :) Gyönyörű a színe, és fincsi is lehet, akár köretként, akár magában! :)
Kívánja a szervezetünk testileg, lelkileg és vizuálisan is a zöldségféléket!
Kész vitaminbomba! Nagyon guszta! Áldott Húsvétot!
Köszönöm!
Áldott Húsvétot Neked és családodnak is! :)
Ezt a salátát kedvelem,és elkészítem!Mentem a receptet remélem sikerül betennem a könyvtáramba!
Szerintem a fogyókúrázóknak is megfelelő ez a saláta :) Remélem sikerült, Piroska, a manőver!
Megjegyzés küldése