Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2013. november 16., szombat

OMLÓS SAJTOS STANGLI ECETES TÉSZTÁBÓL




Kiváló recept Limara blogjáról! A zsírtól omlós, ropogós, napok múlva is nagyon jó állagú sós ropogtatnivaló! Előre kell begyúrni és később sütni, nagyon finom egyszerű elkészíteni :) Köménymaggal vagy szezámmaggal is megszórható, ki mit szeret a tetején, azzal készítse.

Hozzávalók:

700 g liszt
250 g vaj
200 g házi disznózsír (liba-, kacsa-, mangalicazsír)
3 púpos teáskanál só
1 egész tojás
1 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 6 evőkanál langyos víz

Tetejére:

1 egész tojás vagy 1 tojás sárgája
150-200 g reszelt sajt

Előző este a lisztet egy nagyobb tálba szitáltam, rászórtam egyenletesen a sót és a zsiradékokkal, kézzel összemorzsoltam. Egy tálkában összekevertem egy tojást a vízzel és az ecettel, a liszthez adtam és gyorsan összegyúrtam. Folpackba csomagoltam és egy éjszakára a hűtőbe helyeztem pihenni. Limara szerint minimum 2 óra pihentetés kell, de 2 napot át is maradhat felhasználásig a hűvösben.
4 mm vastagra, törekedtem téglalap alakúra kinyújtani, lekentem a felvert tojással és megszórtam a reszelt sajttal. Pizza-vágó koronggal csíkokra vágtam, derelyevágó is tökéletes alkalmatosság erre a célra.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Sütőpapírt helyeztem a tepsire, ráraktam a stanglikat. Mivel nem növekszenek, lehet szorosabban is sorakoztatni.
Légkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem, 3 tepsivel sült, nagyon finom lett. 




A legjobb sör és borkorcsolya!

Még egy sajtos rúd receptje disznózsírral:

600 g liszt
100 g kemény sajt reszelve
250 g disznózsír
2 teáskanál só
2 egész tojás + 1 tojássárgája
3 dl tejföl

A sajtos rúd tetejére:

1 tojás fehérje
150-200 g reszelt sajt

opcionálisan köménymag

Összeállítjuk, kinyújtjuk, lekenjük, megszórjuk és sütjük! :)


Ez pedig egy nagyon finom stangli, ahogyan mindig sütöttem:

300 g liszt
250 g margarin

1 evőkanál ecet
6 evőkanál víz

Összegyúrjuk, pihen. Kinyújtjuk, tojás sárgájával lekenjük, rá só, megszórjuk reszelt kemény sajttal vagy köménymaggal. Felvágjuk, sütjük.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

8 megjegyzés:

Hankka írta...

Látszik is, hogy milyen finom! :) Nagyon szeretjük a sós nasikat (is), mentem a receptet, köszönöm! :)

Katalin írta...

Finomak lehetnek a sajtos stanglik!
Az új fejléced nagyon jó lett :-)

Okki írta...

Szeretjük a sós rágcsákat, mentem is a receptet. :)

Vicuska írta...

Köszönöm lányok :) A fejléc még fejlesztés alatt van!

marisz57 írta...

Jó kis recept! Akár Szilveszterre is megfelel.

Vicuska írta...

Az ember észre sem veszi és már el is tüntette, berágcsálta :) Szilveszterre ideális!

Névtelen írta...

A 3 púpos evőkanál só biztosan csak elírás. Mi is elkészítettük Limara receptjét, de nekünk még a 3 púpos teáskanál is sok volt hozzá a sóból. Üdv. Mónika

Vicuska írta...

Kedves Mónika, köszönöm, hogy ilyen figyelmesen elolvasta a hozzávalókat :) Valóban elírás, természetesen teáskanál a mérce, máris kijavítom!