Kiváló recept Limara blogjáról! A zsírtól omlós, ropogós,
napok múlva is nagyon jó állagú sós ropogtatnivaló! Előre kell begyúrni és
később sütni, nagyon finom egyszerű elkészíteni :) Köménymaggal vagy szezámmaggal
is megszórható, ki mit szeret a tetején, azzal készítse.
Hozzávalók:
700 g
liszt
250 g
vaj
200 g
házi disznózsír (liba-, kacsa-, mangalicazsír)
3 púpos teáskanál só
1 egész tojás
1 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 6 evőkanál langyos víz
Tetejére:
1 egész tojás vagy 1 tojás sárgája
150-200 g
reszelt sajt
Előző este a lisztet egy nagyobb tálba szitáltam, rászórtam
egyenletesen a sót és a zsiradékokkal, kézzel összemorzsoltam. Egy tálkában
összekevertem egy tojást a vízzel és az ecettel, a liszthez adtam és gyorsan
összegyúrtam. Folpackba csomagoltam és egy éjszakára a hűtőbe helyeztem
pihenni. Limara szerint minimum 2 óra pihentetés kell, de 2 napot át is
maradhat felhasználásig a hűvösben.
4 mm
vastagra, törekedtem téglalap alakúra kinyújtani, lekentem a felvert tojással
és megszórtam a reszelt sajttal. Pizza-vágó koronggal csíkokra vágtam,
derelyevágó is tökéletes alkalmatosság erre a célra.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Sütőpapírt helyeztem a tepsire, ráraktam a stanglikat. Mivel
nem növekszenek, lehet szorosabban is sorakoztatni.
Légkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem, 3 tepsivel
sült, nagyon finom lett.
A legjobb sör és borkorcsolya!
Még egy sajtos rúd receptje disznózsírral:
600 g
liszt
100 g
kemény sajt reszelve
250 g
disznózsír
3 dl
tejföl
Még egy sajtos rúd receptje disznózsírral:
2 teáskanál só
2 egész tojás + 1 tojássárgája
A sajtos rúd tetejére:
1 tojás fehérje
150-200 g
reszelt sajt
opcionálisan köménymag
Összeállítjuk, kinyújtjuk, lekenjük, megszórjuk és sütjük! :)
Ez pedig egy nagyon finom stangli, ahogyan mindig sütöttem:
300 g liszt
250 g margarin
só
1 evőkanál ecet
6 evőkanál víz
Összegyúrjuk, pihen. Kinyújtjuk, tojás sárgájával lekenjük, rá só, megszórjuk reszelt kemény sajttal vagy köménymaggal. Felvágjuk, sütjük.
Ez pedig egy nagyon finom stangli, ahogyan mindig sütöttem:
300 g liszt
250 g margarin
só
1 evőkanál ecet
6 evőkanál víz
Összegyúrjuk, pihen. Kinyújtjuk, tojás sárgájával lekenjük, rá só, megszórjuk reszelt kemény sajttal vagy köménymaggal. Felvágjuk, sütjük.
vicuska13.blogspot.hu
8 megjegyzés:
Látszik is, hogy milyen finom! :) Nagyon szeretjük a sós nasikat (is), mentem a receptet, köszönöm! :)
Finomak lehetnek a sajtos stanglik!
Az új fejléced nagyon jó lett :-)
Szeretjük a sós rágcsákat, mentem is a receptet. :)
Köszönöm lányok :) A fejléc még fejlesztés alatt van!
Jó kis recept! Akár Szilveszterre is megfelel.
Az ember észre sem veszi és már el is tüntette, berágcsálta :) Szilveszterre ideális!
A 3 púpos evőkanál só biztosan csak elírás. Mi is elkészítettük Limara receptjét, de nekünk még a 3 púpos teáskanál is sok volt hozzá a sóból. Üdv. Mónika
Kedves Mónika, köszönöm, hogy ilyen figyelmesen elolvasta a hozzávalókat :) Valóban elírás, természetesen teáskanál a mérce, máris kijavítom!
Megjegyzés küldése