Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2014. október 25., szombat

CSIRKE SÜTŐPAPIRBAN KRUMPLIVAL


Sokan készítettek már csirkehúst sütőzacskóban! A sütőpapír egy jó alternatíva azoknak, akik mégsem tudnak ama zacskóhoz hozzájutni. Sőt, nekem ez a készítési mód sokkal jobban tetszett. Lenyűgözően finom, mindenképpen érdemes kipróbálni mindenkinek! Egyetlen egy negatívuma az, hogy a legalján lévő néhány krumpli (3-4 karika) a papírhoz ragadt. Legközelebb a krumpli alá terítek egy kis darab fémfóliát.
Annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdő háziasszonyok, kamasz gyerekek is bátran belevághatnak, biztos a siker, mert nem lehet elrontani :)
Paleósoknak párolt vagy nyers zöldséggel, gyümölccsel tökéletes.
Halat is ugyanilyen módon lehet készíteni, csak lényegesen rövidebb ideig.

8 db csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
bors
4 cikk fokhagyma
3-4 evőkanál hidegen sajtolt illatos napraforgó olaj
1 kiló vagy igény szerinti mennyiségben krumpli (burgonya)
4 db kb gáztepsi nagyságú sütőpapír

A csirkecombokat átöblítettem, egy kerámia edényben megsóztam, borsoztam, rálöttyintettem az olajat és rányomtam a fokhagymát, majd összekevertem.
Egy másik edénybe a krumplit halmoztam karikára vágva, megsóztam.


A sütőt előmelegítettem 200 C fokra (392 Fahrenheit fok).

Ollóval levágtam a sütőpapír darabokat, mindegyik közepére rákerült a krumpli ¼-e és 2 csirkecomb.  A papírt hosszában felhajtottam- előbb alulról, majd rá felülről, hogy egymást fedje valamennyire. A fenti papírvég írányába megcsavartam a szélein jobbról és balról, mint a cukorkát. Ily módon nem nyílik szét a batyunk.
Sütőlemezre helyeztem a 4 csomagot és a sütőbe tolva kb 50 percig magára hagytam. A sütő időzített vekker-hangja után késsel bevágtam felül a papírt és szétnyitva visszatettem (egy kivételével) kissé megpirulni kb ¼ órára (15 perc)  a sütőtérbe. Az illatától teljesen megéheztem, annyira csábító volt. 


Ecetes koktél-paradicsommal fogyasztottuk. Receptje a blogomon.


Baráti társaságok részére is szeretettel ajánlom, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető  étel, jó bor és jó beszélgetés tökéletes kísérője. Mire a vendégek megérkeznek, lehet is tálalni az ínycsiklandó csirke batyukat.


Ötlet innen.

Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

8 megjegyzés:

Vanilin írta...

Hűű, de jól néz ki! És micsoda illata, íze lehet! :) Vicuska, jó ötletet adtál a vasárnapi ebédhez. :)

teller-cake írta...

Ez olyan ínycsiklandóan néz ki, hogy azonnal keresnek kell egy ilyen zacskót, no meg egy csirkét... ;-))

Ditti írta...

Húha Vicuska, ez zseniális ötlet!!! Mentettem, el is fogom készíteni hamarosan! :)

Vicuska írta...

Vanilin- szerintem is tökéletes étel a vasárnapi ebédhez! :)
Zsuzsa, ki keres-talál :D
Ditti, én biztos ráállok erre a készítési módra, mert annyira könnyű a készítése, de várakozáson felüli az élvezete. Nem beszélve az izgalmas batyúról és tartalmáróla felfedezéséről, amikor tálalod.

Roza írta...

Vicuska, ez is nagyon klassz!:)
Éppen a múltkoriban találtam ki, hogy sütőpapírt teszek a tepsibe a hús alá, hogy ne süljön oda. Főleg a csirke bőre. És íme, egy még jobb ötlet tőled!:)

marisz57 írta...

Ilyet már én is sütöttem és nekünk is nagyon bevált. Szeretem a sütőzacskót, elég gyakran használom.

marisz57 írta...

A zakuszkás bejegyzéstől kezdve most néztem vissza, milyen sok finomságot tettél el télire. Ügyes, jó háziasszony vagy Vicuska! - persze, ezt eddig is tudtuk. :)

Okki írta...

Nekem is tetszik ez az ötlet, ki is fogom próbálni hamarosan. Nagyon finom lehet! :)