Sokan készítettek már csirkehúst sütőzacskóban! A sütőpapír
egy jó alternatíva azoknak, akik mégsem tudnak ama zacskóhoz hozzájutni. Sőt,
nekem ez a készítési mód sokkal jobban tetszett. Lenyűgözően finom, mindenképpen
érdemes kipróbálni mindenkinek! Egyetlen egy negatívuma az, hogy a legalján
lévő néhány krumpli (3-4 karika) a papírhoz ragadt. Legközelebb a krumpli alá
terítek egy kis darab fémfóliát.
Annyira egyszerű elkészíteni, hogy kezdő háziasszonyok, kamasz gyerekek is bátran belevághatnak, biztos a siker, mert nem lehet elrontani :)
Paleósoknak párolt vagy nyers zöldséggel, gyümölccsel
tökéletes.
Halat is ugyanilyen módon lehet készíteni, csak lényegesen rövidebb ideig.
Halat is ugyanilyen módon lehet készíteni, csak lényegesen rövidebb ideig.
8 db csirkecomb (alsó és felső vegyesen)
só
bors
4 cikk fokhagyma
3-4 evőkanál hidegen sajtolt illatos napraforgó olaj
só
4 db kb gáztepsi nagyságú sütőpapír
A csirkecombokat átöblítettem, egy kerámia edényben megsóztam, borsoztam,
rálöttyintettem az olajat és rányomtam a fokhagymát, majd összekevertem.
Egy másik edénybe a krumplit halmoztam karikára vágva,
megsóztam.
A sütőt előmelegítettem 200 C fokra (392 Fahrenheit fok).
Ollóval levágtam a sütőpapír darabokat, mindegyik közepére rákerült a
krumpli ¼-e és 2 csirkecomb. A papírt
hosszában felhajtottam- előbb alulról, majd rá felülről, hogy egymást fedje valamennyire. A fenti papírvég írányába
megcsavartam a szélein jobbról és balról, mint a cukorkát. Ily módon nem nyílik
szét a batyunk.
Sütőlemezre helyeztem a 4 csomagot és a sütőbe tolva kb 50 percig magára
hagytam. A sütő időzített vekker-hangja után késsel bevágtam felül a papírt és szétnyitva
visszatettem (egy kivételével) kissé megpirulni kb ¼ órára (15 perc) a sütőtérbe. Az illatától teljesen megéheztem,
annyira csábító volt.
Ecetes koktél-paradicsommal fogyasztottuk. Receptje a blogomon.
Baráti társaságok részére is szeretettel ajánlom, nagyon
finom és egyszerűen elkészíthető étel,
jó bor és jó beszélgetés tökéletes kísérője. Mire a vendégek megérkeznek, lehet
is tálalni az ínycsiklandó csirke batyukat.
Ötlet innen.
vicuska13.blogspot.hu
8 megjegyzés:
Hűű, de jól néz ki! És micsoda illata, íze lehet! :) Vicuska, jó ötletet adtál a vasárnapi ebédhez. :)
Ez olyan ínycsiklandóan néz ki, hogy azonnal keresnek kell egy ilyen zacskót, no meg egy csirkét... ;-))
Húha Vicuska, ez zseniális ötlet!!! Mentettem, el is fogom készíteni hamarosan! :)
Vanilin- szerintem is tökéletes étel a vasárnapi ebédhez! :)
Zsuzsa, ki keres-talál :D
Ditti, én biztos ráállok erre a készítési módra, mert annyira könnyű a készítése, de várakozáson felüli az élvezete. Nem beszélve az izgalmas batyúról és tartalmáróla felfedezéséről, amikor tálalod.
Vicuska, ez is nagyon klassz!:)
Éppen a múltkoriban találtam ki, hogy sütőpapírt teszek a tepsibe a hús alá, hogy ne süljön oda. Főleg a csirke bőre. És íme, egy még jobb ötlet tőled!:)
Ilyet már én is sütöttem és nekünk is nagyon bevált. Szeretem a sütőzacskót, elég gyakran használom.
A zakuszkás bejegyzéstől kezdve most néztem vissza, milyen sok finomságot tettél el télire. Ügyes, jó háziasszony vagy Vicuska! - persze, ezt eddig is tudtuk. :)
Nekem is tetszik ez az ötlet, ki is fogom próbálni hamarosan. Nagyon finom lehet! :)
Megjegyzés küldése