Nagyon könnyű elkészíteni ezt a finom porlós, omlós almás
kekszet! A mérleget sem kell elővenni hozzá :)
7 evőkanál cukor
1-2 egész tojás
2 pohár liszt (kb 250 g )
½ teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
2 nagy alma
1 csomag vaníliás cukor
Porcukor a szóráshoz.
Bekapcsoltam a sütőt 175-180C fokra állítva a hőt. A
puha vajat kikevertem a cukorral, tojással, a sóval, hozzáadtam a sütőporral
elkevert lisztet. A legvégén óvatosan, kézzel belekevertem az 1 cm hosszú, keskeny csíkokra vágott,
hámozott almát.
A tészta ragacsos lesz, így jó!
A tálkába, amiben a felvágott alma volt, pohárnyi vizet
öntöttem, a kezeimet időnként belemártva- pingpong-labdányi gömböket formáltam és
sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket.
Lehet kanállal szaggatni a sütőpapírra, ebben az esetben
kisebb csomók lesznek és rövidebb idő alatt sülnek ki a laposabb kekszek.
35 perc alatt sültek enyhén aranysárgára.
Tálalásnál porcukorral megszórtam.
Kívül roppanós, belül puha, omlós keksz. Legközelebb ki
szeretném próbálni reszelt almával. Gyorsan készült, gyorsan elfogyott, nem is
emlékszem, hány db lett- talán 20-25?! :)
Facebookon is megtalálhatóak
a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
2 megjegyzés:
Almás keksz? Miért is ne! Egyik este rábeszélem magam! :-)
Remélem, nem volt nehéz rábeszélned magad és ízlett :)
Megjegyzés küldése