Egy nagyon-nagyon finom, gyors vacsora született ma az
indiai csirkecurry mintájára, egy arasznyi füstölt kolbásszal a csirkemell
helyett. Paradicsomos currys csicseriborsó indiai fűszerekkel, magyarosan.
500 g üveges csicseriborsó konzerv
1 fej hagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 kávéskanál, római kömény
egy kávéskanál gyömbérpor (vagy 1 cm friss gyömbér reszelve)
1 teáskanál curry
kis korianderpor
1 db csípős paprika egészben (nyáron saját termésből
lefagyasztottam őket)
1 csokor petrezselyemzöld, korianderzöld híján
1 teáskanál garam masala
só, bors
1 dl főzőtejszín (kókusztej helyett)
1-2 kanálka paradicsom sűrítmény
Egy mélyebb serpenyőben átsütöttem a hagymát a fűszerekkel,
félidőben rádobtam a vékony karikára vágott fokhagymát, a karikázott kolbászt,
ráöntöttem lével együtt! a csicseriborsót. Kis lángon 20 perc alatt készre
pároltam. A legvégén hozzákevertem a főzőtejszínt és megszórtam a
petrezselyemmel. Készen is lett a csicseriborsó curry mártásban. Friss kenyérrel fogyasztottuk. Jól illik hozzá
a párolt rizs vagy naan kenyér.
Laktató étel. Ez az adag 2 főre elegendő. A csicseriborsó lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért sokáig tart jóllakottság érzetünk tőle. Szerintem fogyókúrához ideális! :)
Laktató étel. Ez az adag 2 főre elegendő. A csicseriborsó lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz ezért sokáig tart jóllakottság érzetünk tőle. Szerintem fogyókúrához ideális! :)
Ugyanígy készíthető kolbász helyett csirkemellel- kedvenc ételem a murg makhani, az indiai currys vacsora.
Ha nem befőzött csicseriborsót használunk az étel elkészítéséhez, akkor előző este beáztatjuk és másnap, időben elkezdve a főzést, egy és fél órát főzzük, legalább. Kuktában elég a fél óra.
Facebookon is
követhetőek a receptjeimvicuska13.blogspot.hu
3 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, szeretjük mi is ilyen egzotikus ízeket :-)
Nekem is bejön ez az ízvilág! :)
Hű, ez nagggyon fincsinek néz ki! :-)
Megjegyzés küldése