Szilveszterre készítettem ezt a finom, mutatós harapnivalót
a majonézes krumplisaláta, töltött tojás, kedvencem- a sajtos rántott hús és a fasírt mellé. A mandarinok látványban és ízben is harmonikusan beilleszkedve kiegészítették
a hidegtálat és pont úgy néztek ki, mint az igaziak.
Előételnek is jó. Imádom a sajtot, és a fokhagyma határozottan jól illeszkedett ízben hozzá.
Az öszeállítása csak 5 percet vett igénybe, a megformázása kicsit
többet. 14 kis mandarint sikerült élvezettel összehoznom :). Nekem nagyon ízlett! Az alapötletet az interneten
találtam.
Hozzávalók:
150 g kemény sajt (fele cheddart, fele trappistát használtam)
130 g kenősajt
2 keményre főtt tojás (10 perces)
2-3 nagyobb, édeskés ízű sárgarépa (a sötétebb színűek ízletesebbek)
5-6 nagyobb cikk fokhagyma
só
1-2 evőkanál majonéz, vagyis amennyit megkíván a massza
Kevés, sózott vízben megfőztem a hámozott sárgarépákat, hosszában
kettőbe vágva. Amikor kihűltek, apró reszelőn lereszeltem. A kemény sajtokat belereszeltem
egy közepes méretű tálba a reszelő kisebbik lyukán. Úgyszintén a fokhagymát és
a két főtt tojást is, hozzáadtam a kenő sajtot, megsóztam és összekevertem
a majonézzel.
Egy kis tálkában vizet készítettem magamnak a mandarin könnyebb
gyártásához. Vízbe mártogatott kézzel formáztam meg a kis labdákat, mindegyiknek
a tetejébe az ujjammal egy mélyedést nyomtam.
Miután minddel elkészültem,
mélyhűtő helyett kitettem a téli hidegbe, a verandára 15 percre, hogy könnyebb legyen vele
dolgozni a továbbiakban.
Vízbe mártott kézzel (vagy lehet olajozottal) a tenyeremen
szétnyomtam egy diónyi sárgarépa reszeléket és bevontam vele a labdáimat. Tálcára
sorakoztattam őket és a mélyedésekbe egy-egy petrezselyemzöld levélkét nyomtam.
Íme az eredmény:
Íme az eredmény:
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
10 megjegyzés:
Bár előbb tetted volna fel, ki nem hagyom a szilveszteri menüből! Mutatós és biztos nagyon finom. Szerencsére bővelkedünk születés- és névnapokban, úgyhogy hamarosan kipróbálom. Köszönöm az ötletet! ;)
Ildikóm, ha tudom, előbb elküldtem volna Neked a receptet és egyszerre dobjuk össze :) Gyerkőcökkel is készítheted, a gombócokat ők simán meg tudják formázni, amíg te a mandarin héjával alkotsz. Ahhoz kell egy kis kézügyesség! A fokhagymát, ha szeretitek, ne sajnáld belőle.
Nagyon ötletesek, és ráadásul nagyon finomak lehetettek! Szépen megformáztad őket :-)
Még egyszer BUÉK, és jövőre is hasonlóan készíts sok-sok finomságot, magad és a családod örömére! No meg a miénkre... :-)
Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! :)
Nagyon helyesek a kis mandarinok, s belseje meg különösen tetszik! Sajtimádó vagyok... Boldog új évet kívánok Nektek! :-)
Mint Gombóc Artúr- szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét stb, csak a csokoládé szót sajtra cseréljük :D
Köszönjük szépen, viszont!
Fantasztikusan ötletes! BUEK utólag is! 😀
Köszi, Zsuzsa :) Nektek is!
Kedves Vicuska!
Restellkedem, hogy mostanában csak ritkán jövök a blogodra - másokéra is. Egyéb elfoglaltság miatt időhiány az oka. Mert hozzád bármikor élmény ellátogatni! Ez a mandarin formájú előételed is milyen ötletes, mutatós, és bizonyára finom!
Kissé későn kívánok sikeres 2017-es esztendőt (bár a facebokon kívántam), és minél több hasonló finomságot a blogodba.
Szeretettel: Marisz
Szívből köszönöm, Marisz <3 !!!! Nagyon boldog Újévet kívánok!
Megjegyzés küldése