Keress egy receptre, vagy összetevőre

MANDARIN FORMÁJÚ SAJTOS HARAPNIVALÓ HIDEGTÁLRA


Szilveszterre készítettem ezt a finom, mutatós harapnivalót a majonézes krumplisaláta, töltött tojás, kedvencem- a sajtos rántott hús és a fasírt mellé. A mandarinok látványban és ízben is harmonikusan beilleszkedve kiegészítették a hidegtálat és pont úgy néztek ki, mint az igaziak. 


Előételnek is jó. Imádom a sajtot, és a fokhagyma határozottan jól illeszkedett ízben hozzá. 
Az öszeállítása csak 5 percet vett igénybe, a megformázása kicsit többet. 14 kis mandarint sikerült élvezettel összehoznom :). Nekem nagyon ízlett! Az alapötletet az interneten találtam.


Hozzávalók:

150 g kemény sajt (fele cheddart, fele trappistát használtam)
130 g kenősajt
2 keményre főtt tojás (10 perces)
2-3 nagyobb, édeskés ízű sárgarépa (a sötétebb színűek ízletesebbek)
5-6 nagyobb cikk fokhagyma
1-2 evőkanál majonéz, vagyis amennyit megkíván a massza


Kevés, sózott vízben megfőztem a hámozott sárgarépákat, hosszában kettőbe vágva. Amikor kihűltek, apró reszelőn lereszeltem. A kemény sajtokat belereszeltem egy közepes méretű tálba a reszelő kisebbik lyukán. Úgyszintén a fokhagymát és a két főtt tojást is, hozzáadtam a kenő sajtot, megsóztam és összekevertem a majonézzel.
Egy kis tálkában vizet készítettem magamnak a mandarin könnyebb gyártásához. Vízbe mártogatott kézzel formáztam meg a kis labdákat, mindegyiknek a tetejébe az ujjammal egy mélyedést nyomtam. 


Miután minddel elkészültem, mélyhűtő helyett kitettem a téli hidegbe, a verandára 15 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni a továbbiakban.
Vízbe mártott kézzel (vagy lehet olajozottal) a tenyeremen szétnyomtam egy diónyi sárgarépa reszeléket és bevontam vele a labdáimat. Tálcára sorakoztattam őket és a mélyedésekbe egy-egy petrezselyemzöld levélkét nyomtam.
Íme az eredmény:



Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

10 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Bár előbb tetted volna fel, ki nem hagyom a szilveszteri menüből! Mutatós és biztos nagyon finom. Szerencsére bővelkedünk születés- és névnapokban, úgyhogy hamarosan kipróbálom. Köszönöm az ötletet! ;)

Vicuska írta...

Ildikóm, ha tudom, előbb elküldtem volna Neked a receptet és egyszerre dobjuk össze :) Gyerkőcökkel is készítheted, a gombócokat ők simán meg tudják formázni, amíg te a mandarin héjával alkotsz. Ahhoz kell egy kis kézügyesség! A fokhagymát, ha szeretitek, ne sajnáld belőle.

Katalin írta...

Nagyon ötletesek, és ráadásul nagyon finomak lehetettek! Szépen megformáztad őket :-)
Még egyszer BUÉK, és jövőre is hasonlóan készíts sok-sok finomságot, magad és a családod örömére! No meg a miénkre... :-)

Vicuska írta...

Köszönöm, köszönöm, köszönöm!!! :)

Gerdi írta...

Nagyon helyesek a kis mandarinok, s belseje meg különösen tetszik! Sajtimádó vagyok... Boldog új évet kívánok Nektek! :-)

Vicuska írta...

Mint Gombóc Artúr- szereti a kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét stb, csak a csokoládé szót sajtra cseréljük :D
Köszönjük szépen, viszont!

teller-cake írta...

Fantasztikusan ötletes! BUEK utólag is! 😀

Vicuska írta...

Köszi, Zsuzsa :) Nektek is!

marisz57 írta...

Kedves Vicuska!
Restellkedem, hogy mostanában csak ritkán jövök a blogodra - másokéra is. Egyéb elfoglaltság miatt időhiány az oka. Mert hozzád bármikor élmény ellátogatni! Ez a mandarin formájú előételed is milyen ötletes, mutatós, és bizonyára finom!
Kissé későn kívánok sikeres 2017-es esztendőt (bár a facebokon kívántam), és minél több hasonló finomságot a blogodba.
Szeretettel: Marisz

Vicuska írta...

Szívből köszönöm, Marisz <3 !!!! Nagyon boldog Újévet kívánok!

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők