Úgy hozták a körülmények, hogy jelenleg nem működik a sütőm. Van egy olyan torta receptem, amihez serpenyőben kell kisütni a tortalapokat. Gyorsabban is sül, mintha a sütőben készülne, 1-1 perc se kell a lapok oldalankénti kisütéséhez! Esti órákban álltam hozzá, viszonylag hamar elkészült.
Nagy sikert aratott ez a rusztikus torta, mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók a tortához:
3 csésze liszt
1 konzervdoboz sűrített tej
1 tojás
1 tk. szóda
1 teáskanál ecet (a szódát ecettel kioltjuk)
Hozzávalók a krémhez:
750 gr tej (750ml)
200 gr vaj
1,5 csésze kristálycukor
2 tojás
3 ek. liszt
1 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, 8 részre osztjuk.
Mindegyik tésztadarabot enyhén alálisztezve körformára kinyújtunk, akkorára, amekkora serpenyőben fog sülni.
Folpack lapokat tehetünk a nyújtott lapok közé, ne ragadjon össze. Kis lángon a száraz serpenyőben mindkét oldalon majdnem 1 percig „sütjük”.
Miután végeztünk, mindegyik darabra ráhelyezünk egy fedőt vagy megfelelő méretű tányért és késsel körbe vágjuk a süteményeket. A levágott részt összetörjük és a torta megszórására hagyjuk.
A krémhez a vaj kivételével az összes hozzávalót
összekeverjük és közepes lángon feltesszük főni. Folyamatos kevergetés mellett
addig készítjük a krémet, amíg besűrűsödik. Ezután vegyük le a tűzről, és adjuk
hozzá a vajat a forró krémhez. Alaposan keverjük össze, amíg az vaj fel nem
oldódik. A meleg krémmel kenjük meg a lapokat, és szórjuk meg a tetejét a morzsával (lehet megpörkölt darabos dióval).
A krémből kb egy leveses merőkanálnyi jut minden sütilapra.
A tortát szobahőmérsékleten legalább 1 órát állni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük. Másnap könnyen szeletelhető.
Egyszerű, mutatós, gyors torta!
12 megjegyzés:
Finom
Igen, finom volt! Praktikus sütésmód, nekem megtetszett.
Tetszik, praktikus megoldás .Jó az ilyen sütési technikát is elraktározni még jól jöhet és nagyon finom lehetett!
Kedves Vicuska! A sűrített tej kiváltható tejföllel vagy görög joghurttal? Köszönettel, Magdi
Köszi, Évus. Annyira jó recept, hogy nyugodtan próbáld ki fele mennyiségből. Biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog! Bármikor süthető, nem kell hozzá extrém helyzet. Sok hétvégi nyaraló nincs sütővel felszerelve, ebben az esetben sem kell friss süti nélkül maradni.
Kedves Magdi, sajnos nem, más állagot kapsz. Bár, végül is lehet kísérletezni. Nagyon elasztikus lett a tészta, könnyű volt nyújtani. Cukrot ne felejtsd pótolni, nem kell sok, enyhén, kellemesen édes volt ízre. A tejet kiválthatod, de olyan tejfellel, ami nem zselatinos, inkább zsírosabb fajta. A receptben leírtak szerint 8 lap készül, felezd meg a mennyiségeket, 4 lapot süss ki, ne vesszen kárba a hozzávaló, ha mégsem sikerülne. A krém nagyon finom, máshova is bátran használható. Kérlek, mindenképpen jelezz vissza, mit sikerült összehozni, hozzáírom a recepthez az eredményt, fotózd is le:) Köszönöm, ha kipróbálod és újra írsz. Jó sütögetést!
De jó megoldás, még nem halottam ilyenről! Nagyon finom lehet, és mutatós is.
Nekem csak egy pizza receptem van, ami serpenyőben sül, de ez nagyon tetszik! 😊.
Hétvégén készülök újabb adagot sütni, annyira megtetszett. A serpenyős pizza most jól jönne nekem :)
Kedves Vicuska! Itt (https://www.nosalty.hu/recept/serpenyos-torta) is találtam egy hasonló módon készült sütit, ebbe nem kell sűrített tej, valószínűleg így először ezt próbálom majd ki, aztán az ittenit. Magam is kíváncsi vagyok. Köszönöm a válaszod.
Én is ki fogom próbálni, Neked jó sütögetést, írj, hogy sikerült :)
Micsoda új technika, szívesen teszek vele egy kísérletet! :-)
Remélem, a sütő-probléma megoldódott már!
Mindig vannak új ötletek a Nap alatt. Pont ma ajánlott a videómegosztó egy könnyedebb mézes lapokkal készült receptet, ahol nyújtani sem kell őket. Kipróbálom és blogolom. Részben megoldódott, mert most a szüleimnél sütögetek :)
Megjegyzés küldése