Keress egy receptre, vagy összetevőre

ANANÁSZ KRIZANTÉMOK- SÜTEMÉNY LEVELES TÉSZTÁBÓL


Szilveszterkor is készült!




 Mutatós és finom sütemény, nagyon egyszerű elkészíteni készen vásárolt leveles tésztából!

500 g készen vett leveles tészta
1 üveg konzerv ananász gyűrűk (820 g)
porcukor
fahéj
tojás a lekenéshez
meggy vagy cseresznye- dekoráció (elhagyható)


Ezt a receptet a szerzője megálmodta, az Újévről megmaradt ananász karikákat szerette volna valami módon felhasználni. Az eredmény minden várakozást felülmúlt- kívülről ropogós tészta, belül pedig szerényen megbújva a fahéjas, lédús ananász!!!

Liszttel meghintett deszkán téglalap alakúra, 0,3-0,4 cm vastagra nyújtjuk a fagyasztóból kivett és fél óra alatt kiengedett leveles tésztát. Kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk.
A leszűrt ananászról szalvétával leitatjuk a maradék nedvességet, mindkét felét porcukorba mártjuk és 10 percig állni hagyjuk. Megszórjuk a fahéjjal és a lyukon keresztül betekerjük a tésztacsíkokkal. A közepébe egy tésztalabdát tehetünk, amibe egy szem meggyet nyomunk. De megszórhatjuk azután a fahéjas cukorral, amikor már sütésre készen állnak a virágok. Mindkettőt próbáltam már.
Felvert tojással vagy tojás sárgájával lekenjük.

Előmelegített sütőben zsírozott-lisztezett tepsiben vagy sütőpapíron 180-200 C fokon 25-30 perc alatt kisütjük.
Miután kihűlt, megszórjuk porcukorral.



Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők