Keress egy receptre, vagy összetevőre

Padlizsános előétel „narancssárga hangulat”





Nagyon finom nyári harapnivaló zöldségekből! Nagyon jól harmonizálnak ízben egymással.

2-3 padlizsán
3-4 paradicsom
petrezselyemzöld (kapor is mehet, ha van)
2-3 sárgarépa
1-2 hagyma
fokhagyma (5 közepes cikket használtam)
A padlizsán vékony karikára vágjuk, sózzuk, olajban kisütjük, tányérra szedjük és lecsepegtetjük az olajat.
A paradicsomot vékonyan karikázzuk.
Felaprítjuk a zöldet.
A hagymát kockázzuk, a sárgarépát nagylyukún lereszeljük és olajban átsütjük.
A fokhagymát aprítjuk vagy fokhagymanyomót használunk.


Gömbölyű aljú edényt kibélelünk folpackkal, az aljára rakunk egy sor paradicsomot, rá a hagymás sárgarépát, a padlizsán következik, és a petrezselyem a fokhagymával. Igy ismételjük a rétegezést 2-3 X.


Folpackkal befedjük és egy tányérkával letakarjuk, fentről valamilyen súllyal lenyomtatjuk pár órára. (Én egy üveg szilvalekvárt használtam erre a célra). Fél napig tartottam így, majd óvatosan átborítottam egy tálra, a folpackot lehúztam és jó étvággyal elfogyasztottuk rozskenyérrel.

Forrás: Mila, мила  koolinar.ru

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők