Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2010. augusztus 13., péntek

FEJESSALÁTA SAVANYÚSÁG


Ha sok friss salátafejhez jutunk jó áron, nagyon egyszerűen elkészíthető savanyúság készíthető belőle, amit hűtőben egy hétig is eltárolhatunk üvegben.
Tehát alaposan megmossuk a szétszedett leveleket, kézzel széttépdessük, de fel is vagdalható 2 cm szélesre késsel. Üvegbe rakjuk a salátánkat. A lábasban felforraljuk a vizet + a fűszerek, ráöntjük a salátára és le is zárjuk. Ha kihűlt, elrakhatjuk a hűtőbe. Finom!

2-3 fejre számolva szükséges hozzá egy csomó nem túlaprított friss kapor, 1 fej fokhagyma szeletelve vagy kockázva, 200 ml 5 %-os ecet, 1,5 l forró víz, 1,5 ek. só, 2 ek. cukor.

Ezt a receptet egy barátomtól kaptam.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések: