Ha sok friss salátafejhez jutunk jó áron, nagyon egyszerűen elkészíthető savanyúság készíthető belőle, amit hűtőben egy hétig is eltárolhatunk üvegben.
Tehát alaposan megmossuk a szétszedett leveleket, kézzel széttépdessük, de fel is vagdalható 2 cm szélesre késsel. Üvegbe rakjuk a salátánkat. A lábasban felforraljuk a vizet + a fűszerek, ráöntjük a salátára és le is zárjuk. Ha kihűlt, elrakhatjuk a hűtőbe. Finom!
2-3 fejre számolva szükséges hozzá egy csomó nem túlaprított friss kapor, 1 fej fokhagyma szeletelve vagy kockázva, 200 ml 5 %-os ecet, 1,5 l forró víz, 1,5 ek. só, 2 ek. cukor.
Ezt a receptet egy barátomtól kaptam.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése