250 g liszt
100 g tejföl
3 tojás
4 ek.tej
4+4 ek. cukor
4 alma
1 lapos kk. sütőpor vagy szóda
120 g (én 200 g-ot vettem) hántolt napraforgómag
A 250 g vajat habosra verjük, váltogatva hozzáadogatjuk a 4
kanál cukrot és a tojás sárgáját.
Fakanállal belekevergetjük a tejfölt a sütőporos liszttel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk
a masszába.
Serpenyőben arany barnára pirítjuk a napraforgómagot, egy
másik serpenyőbe kerül a másik 4 kanál cukor, 40 g vaj és a tej. Lassú tűzön 3
percen át kevergetjük, majd beleszórjuk a pirult magot.
24 cm-es tortaformába kanalazzuk a tésztát, rákerül az alma,
enyhén rápressziózva és a karamelles mag legfelülre borításnak.
180 C fokon sütjük kb. 40 percig.
Változtatásaim- a tojásokat egészben adtam a
masszához, de igyekeztem jó habosra verni vajjal és a 200 g magot megpirítva
közvetlenül hozzáadtam a cukrot, pár perc múlva a Rama margarint és a tejet. Ez
a változat egyszerűbb és finomabb. Dióval is sikeres!!!
Nagyon finom ízű a tésztája!!!!
Az eredeti recept Olgától varunik a koolinar.ru-ról.
Különleges, nagyon finom, akár
ünnepi alkalomra is készíthető sütemény vagy torta!
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése