Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2010. szeptember 23., csütörtök

HÁROM BANÁN pirog

Azerbajdzsán recept

Már többször sütöttem ezt a banános finomságot, igazából az első kóstolás után bele is szerettem a banán sütiben való ízéhez. Tegnap többszöri nekifutásra jött össze a pirog, mert az utóbbi időben ahányszor félretettem a megvalósításához 3 banánt, valaki a családból megevett belőle egyet. Azóta már tudom, ki volt a „bűnös” :)
A jelenlegi is 2-ből készült, de kiegészítettem 1 almával- fel sem tűnt senkinek!

Hozzávalók:

4 csésze liszt
2 csésze cukor
250 g margarin
4 tojás
2 csésze kefir 3,2 %-os (most fele tejfellel készült)
1 sütőpor

3 db banán a tetejére karikázva
(egyéb gyümölccsel, dióval, meggyel stb. is finom)

A pirog ízre és állagra a keksz és a piskóta között van- egyszóval finom!!!
Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport a cukorral, a lereszelt margarinnal és a két tenyerünk között hosszabb ideig összedörzsöljük. A liszt felveszi a margarint, és végeredményében olyan darált dió állagúvá kell válnia. 1 csészényit félreteszünk belőle, ez a tetejére lesz szórva. A többihez hozzáadjuk a tojást, a kefirt, jól kikeverjük. Hígabb masszát kapunk.

A tepsit kilisztezzük és beleöntjük a tésztát, elegyengetjük. A tetejét kirakjuk a felkarikázott banánnal, nem nyomjuk bele.
Egyenletesen megszórjuk a félretett száraz résszel, ez olyan ropogósabb réteget képez majd sütés után.
Előmelegített sütőben 180 C fokon világos aranyszínűre sütjük kb 35 perc alatt . Nekem kellett majdnem 45 perc- ez sütőfüggő.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

2 megjegyzés:

Gabriella konyhája írta...

Ó, egy újabb finom kavart sütemény! Kefires kavart sütit én is szoktam sütni - eddig csak meggyel készítettem, ideje kipróbálni banánnal is. Ráadásul a banántól finom szaftos a tészta.

Vicuska írta...

Ez a banán a süti tetején lesz zaftos, nekem nagyon bejön!