Keress egy receptre, vagy összetevőre

TRIKOLOR GUMITORTA


Hozzávalók:
• 1 csomag zselatin, 25 g + 300 g víz

I.
 3 db tojás
• 3 evőkanál cukor
• 1 csomag van.cuk.


II.
3 db tojás
• 3 evőkanál cukor
• 1 csomag van.cuk.
• 2 evőkanál kakaó


III.
400 g tejföl
• 3 evőkanál cukor

Ez a desszert volt a lányaim egyik kedvence gyerekkoruktól- kellemes ízű, könnyed, sütés nélkül készül zselatinnal. Egy nehéz ebéd után nem terheli tovább a gyomrunkat.

Először is előkészítünk egy nagy jénai üvegtálat. Ide fogjuk óvatosan beöntögetni a zselatinos rétegeket. A langyosra melegített vízbe öntjük a csomag zselatint és állandóan kevergetve felmelegítjük, de nem forraljuk.
A tűzről leemelve félretesszük.

Az első (I.) pontban felsorolt hozzávalókat mixerrel vagy kézi habverővel jól összekeverjük és hozzáadjuk a zselatin 1/3- át. Beleöntjük a jénaiba és a hűtőbe tesszük.
Nagyon FONTOS, hogy a tojások frissek legyenek!!!!

Elkészítjük a II. pontban felsorolt összetevőkből a következő kakaós réteget a második 1/3 zselatinnal és óvatosan ráöntjük az I.-re.

Miután ez a réteg is kellően meghűlt, rákerül a III., tejfölös réteg.

Megdermedés után tálcára borítva ízlés szerint díszíthető, de anélkül is stílusosan elegáns… Például csoki öntettel: 3 evőkanál kakaót + 3 evőkanál cukrot + 3 evőkanál vizet, melegítsük a vízfürdőben a cukor feloldódásáig, vegyük le a tűzről + 50 g vaj.

Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők