Legjobb receptjeim - avagy "az étkezés összetartja a családot". Ezen az oldalon néhány receptet szeretnék megosztani elsősorban a családdal, de ha valaki mást is érdekel, próbálja ki a recepteket és írja meg véleményét! Jó főzőcskézést!
Keress egy receptre, vagy összetevőre
NAGYON FINOM zaftos, ízletes CSIRKEFASÍRT
Tényleg nagyon zaftos, finom fasírtot sütöttem csirkemellből a következőképpen.
Hozzávalók:
Csirkehús, lehetőleg mell-* 800 g-1 kg
kenyér- 2-3 szelet, okvetlenül fekete, vagy rozskenyér, esetleg félbarna
2 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 tojás (nem fontos)
só és fekete bors ízlés szerint
csipetnyi szerecsendió
Egyszerű és triviális recept, semmi meglepő nincs benne igazán, de mégis nagyon finom, egyfajta újszerű kivitellel a hagyományoshoz képest.
Csirkemell-nyesedéket használtam, csirkemellből készítve a húst felkockázzuk. A kenyér semmiképpen ne fehér legyen és a prézlit is (elsősorban azért, mert túl aprószerű és fehér kenyér alapú) felejtsük el egy kis időre. A kenyérszeletek belsejét szétmorzsoljuk vagy ledaráljuk és száraz serpenyőben ropogósabbra szárítjuk. A húst a hagymával és fokhagymával elektromos darálóba tesszük, párat forgatunk rajta. A homogén masszát átemeljük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót hozzá adjuk és igény szerint a tojást is.
A jó fasírt elkészítésének a titka a kidolgozásban van! Ha jól ki van dolgozva, akkor a tojás tulajdonképpen felesleges bele. Ha összekeverjük a hozzávalókat és a hűtőbe tesszük, fél óra alatt a glutén összefogja a tölteléket. Voila! A kidolgozást is megspóroljuk :)
Közepes nagyságú fasírtokat gyártunk, esetleg lisztbe lehet forgatni sütés előtt. Ezt most kihagytam.
Nagyobb mennyiségű, nem túl forró olajban kisütjük, vigyázva, hogy átsüljenek a húsgombócok. Kívül ropogós, belül pedig puha, zaftos!
A felesleges olajat leitatjuk papír kendővel és élvezzük a fasírtunk állagát és ízét!
Bármilyen hússal készíthető, variálható!
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Legnépszerűbb receptjeim:
-
Mekis, forró almás pite!, ha nincs kedved begyújtani a sütőt :) 4 alma 2 csomag leveles tészta cukor ízlés szerint fahéj 1 van. cukor...
-
6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető) 4-5 szem közepes krumpli 5-6 ek. liszt 3 tojás 4-5 cikk fokhagyma...
-
Ez füstölt kolbásszal és szalonnával készült, Renáta készítette el majd fotózta hiányos esti fényben, de így is látható, mennyire jól sik...
-
A természet ajándéka számunkra az erdei gomba. Népszerűek, hiszen sokoldalúan lehet elkészíteni konyhánkban- nyersen (champignon), sütv...
-
Leírom és megmutatom a hagyományos pelmenyi készítésének menetét, ami kézzel van formázva. Ez a legjobb recept szerintem! Előzőekben b...
-
Ha valami nagyon finomra vágynak, feltétlenül készítsék el! Jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben! Házi, üstben kavart szilvalekvárral még ...
-
Vásárlásnál vegyük figyelembe, hogy az a legfinomabb cékla, amelyik kisebb, gömbölyű, bordó a színe és vékony a héja. Megfőzhetjük vízbe...
-
Nagyon finom mindent bele, ecetes savanyúságot készítettem télére!!!! A lányom kapta a receptet, miután megkóstolta ismerőseinél az ece...
-
Isteni finom ez a kuglóf, kezdők is bátran belevághatnak, mert garantáltan sikerük lesz vele. Könnyen kezelhető, puha (a héja is), fo...
-
Egyik nagy kedvencem ez a savanyúság! 5 kg piros paprika, a húsosabb fajtából finomabb (kápia, kaliforniai vagy paradicsompaprika)...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése