Tényleg nagyon zaftos, finom fasírtot sütöttem csirkemellből a következőképpen.
Hozzávalók:
Csirkehús, lehetőleg mell-* 800 g-1 kg
kenyér- 2-3 szelet, okvetlenül fekete, vagy rozskenyér, esetleg félbarna
2 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 tojás (nem fontos)
só és fekete bors ízlés szerint
csipetnyi szerecsendió
Egyszerű és triviális recept, semmi meglepő nincs benne igazán, de mégis nagyon finom, egyfajta újszerű kivitellel a hagyományoshoz képest.
Csirkemell-nyesedéket használtam, csirkemellből készítve a húst felkockázzuk. A kenyér semmiképpen ne fehér legyen és a prézlit is (elsősorban azért, mert túl aprószerű és fehér kenyér alapú) felejtsük el egy kis időre. A kenyérszeletek belsejét szétmorzsoljuk vagy ledaráljuk és száraz serpenyőben ropogósabbra szárítjuk. A húst a hagymával és fokhagymával elektromos darálóba tesszük, párat forgatunk rajta. A homogén masszát átemeljük egy nagyobb tálba, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót hozzá adjuk és igény szerint a tojást is.
A jó fasírt elkészítésének a titka a kidolgozásban van! Ha jól ki van dolgozva, akkor a tojás tulajdonképpen felesleges bele. Ha összekeverjük a hozzávalókat és a hűtőbe tesszük, fél óra alatt a glutén összefogja a tölteléket. Voila! A kidolgozást is megspóroljuk :)
Közepes nagyságú fasírtokat gyártunk, esetleg lisztbe lehet forgatni sütés előtt. Ezt most kihagytam.
Nagyobb mennyiségű, nem túl forró olajban kisütjük, vigyázva, hogy átsüljenek a húsgombócok. Kívül ropogós, belül pedig puha, zaftos!
A felesleges olajat leitatjuk papír kendővel és élvezzük a fasírtunk állagát és ízét!
Bármilyen hússal készíthető, variálható!
Facebookon is követhetőek a receptjeim :)
vicuska13.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése