Keress egy receptre, vagy összetevőre

NARANCSTORTA GYÜMÖLCSTORTA FORMÁBAN


Nagyon kedves vendégeinknek készült ez a gyümölcstorta. A piskótarész receptje Édesanyámtól származik, mindig ezt sütöm. Bármilyen gyümölccsel finom! Eper, málna, kiwi, banán, ribizli, meggy, sárgabarack, őszibarack stb, akár vegyesen is.

Tehát, a szükséges hozzávalók:

4 tojás
18 dk cukor
14 dk liszt
1 kk sütőpor
10 dk olvasztott vaj vagy margarin (mikróban)

Krém:

3 dl tej
1 vaníliás pudingpor (banános pudinggal is nagyon finom)
5 dk margarin vagy vaj
porcukor ízlés szerint, nálam 4-5 evőkanállal
pár csepp citromlé
4-5 db narancs
2 tasak gyümölcszselé

A tojást megmossuk, kettéválasztjuk a fehérjét a sárgájától.
A tojás fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, tovább verve hozzáöntögetjük többszöri adagolással a kristálycukrot, utána a tojás sárgáját és a legvégén a lisztet a sütőporral.
Zsírozott tortaformába simítva a masszát 175 C fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük a piskóta-alapot.
A pudingot a szokott módon megfőzzük, hűlni hagyjuk. A margarint vagy vajat a porcukorral habosra keverjük a citromlével. Elegyítjük a pudinggal.

A narancsokat lehámozzuk, felezzük és cikkekre szeleteljük. A fennmaradó levét csészébe öntjük és hozzákeverünk pár kk. porcukrot. Ha feloldódott- meglocsoljuk a piskótát és betöltjük a tortalapot a krémmel. Rárakjuk tetszés szerint a narancsszeleteket és a még meleg zselével belocsoljuk.

Facebookon is követhetőek a receptjeim :)

vicuska13.blogspot.hu

Nincsenek megjegyzések:

Legnépszerűbb receptjeim:

Közreműködők