Üdvözöllek a blogomon!



Keresés ebben a blogban

Közreműködők

2012. február 19., vasárnap

FAHÉJAS KEKSZEK REGGELIRE

Fahéjas keksz


Finom, porlós, nagyon fahéjas!
Ezt a receptet a hlebopechka.ru- n találtam (Коричные булочки к завтраку), ők a "Bon Appétit" étterem oldaláról készítették el.
6-8 darab elkészítéséhez a fele mennyiség elegendő. Én megdupláztam a hozzávalókat a 12 darabos formámhoz. A receptet már felszorozva írtam le. Gazdagítható szárított áfonyával, darabos dióval, vaníliával.

Tehát 12 darabhoz:

kristálycukor 1 csészével
2 tojás
liszt 3 csészével
1 csomag sütőpor (3 teáskanál)

szerecsendió ½ teáskanál
tej vagy tejfel 1 csészével
margarin vagy vaj, mikróban megolvasztva 170 g

A tetejére:

200 g vaj , mikróban megolvasztva

külön:

1 csésze kristálycukor + 2 teáskanál fahéj


A sütőt előmelegítettem 175 C fokra. A formákat kikentem margarinnal.
A tejfelt, a tojást, a felolvasztott (nem forró) vajat fakanállal összekevertem. A száraz hozzávalókat szintén, majd hozzáadtam a tojásos masszát. Alaposan kikevertem.
! Ezt kellett volna tennem, de én a megszokott folyamatot racionalizáltam- a tojást a cukorral jó habosra mixereltem, és apránként felváltva adtam hozzá a többi hozzávalót, de már fakanállal lazán kevergetve.
A formába osztottam a tésztát és betoltam a sütőbe.


30 perc alatt készre sült, gyönyörűen megemelkedett kupola formában a teteje. Picit hagytam hűlni, kiemeltem a kekszeket, mindegyik tetejét az olvasztott vajban egy pillanatra megmártottam, megfürdettem és beleforgattam a fahéjas cukorba.




Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim

vicuska13.blogspot.hu

14 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon szépek lettek, jó ez a vajfürdő is:) A fahéjas ízesítés mindig nyerő nálunk is. Kipróbáltam a csodatésztát, a Hruscsovit, készült belőle kifli és töltött buci féleség. Nagyon klasszul működött, köszi a receptet:)

Vicuska írta...

A vajfürdős megoldás tetszett meg elsőre a receptben, mert elképzeltem, milyen sok fahéjas cukor fog ráragadni :) Ebből is kitűnik, hogy nálunk is nyerő a fahéj!
Erzsókám, nagyon szívesen, örülök, hogy kipróbáltad, népszerű ez a hruscsovi csodarecept :)

Éva írta...

Guszta nagyon! Szeretem a fahéj illatát, zamatát így biztosan megtudnám szeretni ezt a süteményt!

mági írta...

Megyek sütni...
Szép vasárnapot!

Csilla írta...

Ez nagyon klassz kis recept, biztos ki fogom próbálni, köszi! :)

Vicuska írta...

Éva, Ági, Csilla, köszönöm. Másnap is ugyanolyan omlós, finom lesz keksz.

Gizi írta...

Nagyon szeretem a muffint, és ez a fahajas változat nagyon finom lehet. Látszik rajta, hogy milyen könnyű a tésztája.:)

Vicuska írta...

A szakértő szem rögtön kiszúrja :)

mellissina2 írta...

Vicuska,viszem a receptet!!Tetszik!!!imádom a muffinokat!

Elisabeth írta...

Szerintem ezek muffinok, vagy Angolul...Mini cakes-ek. ugy ejtődik ki hogy "kéksz"
Mindenestre, nagyon finomak, és elfogdnák holnap reggelire egyet a kávémhoz!

Vicuska írta...

Köszönöm :) A társadalom széles rétegei kedvelik, köztük én is!
Igen, a muffin egy egyszerűen elkészíthető és nagyon jóízű édesség.

HajniZoli írta...

A fahéjról mindig Tonia jut eszembe,tudod az a ciprusi csaj,aki minden kajájába belesuhint egy jó adag fahéjat:).A muffinod biztosan fincsi,nagyon jól néz ki. Megkóstólnám:)

Timi írta...

Ezt ki fogom próbálni, fincsinek ígérkezik:-)

Vicuska írta...

HajniZoli, nem ismerem a Toniát, de a "mindenbe belesuhintok egy kis fahéjat" cselekvést el tudom képzelni :D
Timi, nagyon porlós, élvezhetően finom muffin!