Anyukám adta a vacsora-ötletet! Finom lett!
Ez egy nagyon régi specialitása a lengyel és magyar
zsidóknak (gondolom, hogy nem csak az ő receptjük). Hagyományos zsidó tojás-pástétom,
amelyet a híres budapesti „Rosenstein” étteremben szolgáltak fel és az étterem receptjeinek
menüjében a "legnépszerűbb specialitás" címnek örvendett.
Azt olvastam valahol, hogy zsidó kaviárnak is nevezik.
Készülhet máj nélkül is!
6-8 tojás
1 nagyobb lilahagyma
1-2 teáskanál mustár
só
bors
1 teáskanál darált piros paprika
A tojásokat átmostam, 10 perc alatt keményre főztem. Hideg
vizet engedtem rá és hagytam kihűlni.
Közben a hagymát apró kockára vágtam (a hagymát át lehet sütni).
A tojásokat megszabadítottam a héjától és tojásvágóval előbb
hosszában csíkokra, majd keresztbe fordítva a szeletelő mélyedésében- kockára
vágtam.
Libazsíron átsütöttem a kisebb darabokra vágott májat, vigyázva, hogy ne süsljön túl. Amikor kihűlt, akkor villával
összetörtem. Máj híján gyszerűen felbontunk egy libamáj konzervet, ahogy én is tettem más alkalommal. A
hozzávalókat alaposan összekevertem, utánaízesítettem és beraktam a hűtőbe,
hogy összeérjenek az ízek (legalább fél óra).
Friss kenyérrel jóízűen elfogyasztottuk!
Kínáljunk mellé friss zöldséget vagy savanyúságot.
Facebookon is megtalálhatóak a receptjeim
14 megjegyzés:
Szeretném azt hiszem:) Érdekes:)
Én tutira jelentkező vagyok az egyik szeletre! ;-)
Éva legközelebb a hagymát is dinszteld meg kissé a libazsíron, majd úgy rá a máj és ha langyos már keverhető is a tojással meg a fűszerekkel, nálunk is az egyik legjobban szeretett kenyérkence, a másik meg a majonézes tojássaláta, egyik jobb, mint a másik:-))))
Kati- szerethető, nagyon is!
Zsuzsa, szeretettel várlak! :)
Anikó, köszi, legközelebb úgy lesz, de nekem ízlett a nyers hagymával is (mivel pástétommal készült, nem sütöttem ki a hagymát). A majonézes tojássalátát is szeretjük, jó sok hagymával, zöldhagymával!
Úgy gondolom, fantasztikus lehet!;)
Én is úgy gondolom, hogy az ilyen régi receptek bizonyítják időtállóságukkal, hogy méltán népszerűek :)
Nagyon jól néz ki, tényleg finom lehetett! :) Szeretjük a májas ételeket, hogy nyerő lenne/lesz nálunk is! :)
Nagyon finom lehet! Majdnem mint a tojáskrém csak van benne máj is, tudnám szeretni!
Már ettem ilyet,azt hiszem, de nem tudtam, hogy így hívják:) Mindenképpen kipróbálandó, mert nagyon finom, és mostmár recept is van:)
Ezt én is tudnám szeretni :-)
Hankka, Évuska, Erzsó és Katalin, köszönöm, hogy benéztetek :) Tojás nélkül műanyag dobozban a pástétom lefagyasztható a mélyhűtőben, 1-2 hónapra. Akár nagyobb adagot is elő lehet ily módon készíteni és előkapva a főtt tojásokkal elegyíteni.
Nálunk is nagy kedvenc, igaz én libamáj nélkül szoktam készíteni, bár az sem rontja el :)
Márti, szerintem is mindkettő finom kence!
Ó, finom kis kenyérre való lehet ez, májjal vagy anélkül is!
Megjegyzés küldése