Ezt a könnyű, diétás (fogyókúrás), finom ételt Éva blogján találtam, aki egy nagyon kedves gyermekorvos ismerősétől kapta a receptet. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és gyorsan elkészül!
3-4 kis zsenge karalábé
1 csirkemell kifilézve
1 nagy csokor petrezselyemzöld
só
Az alapanyagokat előkészítjük.
A csirkemellet megmossuk és a karalábéval csíkokra illetve
hasábokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
A húst kevés zsíradékon átsütjük (én első alkalommal vajat
használtam, szerintem jól illik a karalábé ízéhez), majd hozzáadjuk a
karalábét, megsózzuk. Fedővel letakarva puhára pároljuk, ha igényli, akkor
kevés vizet öntünk alá. Amikor készen van- beleforgatjuk a petrezselymet.
A paleolit étrendbe is ajánlja a blog szerzője!
Ha hagyjuk kicsit megpirulni a karalábét- fennséges íze lesz!
Facebookon is követhetőek a receptjeim! :)
vicuska13.blogspot.hu
18 megjegyzés:
Finomat főztél Vicuska :-)
Már másodjára készült, annyira ízlett :)
Vicuska, örülök a karalábés finomság sikerének, nagyon jól mutat a képeken is, jó, hogy írtad a pirítást is, szinte egészen más ízek varázsolódnak elő ebből az egyszerű ételből! :)
Üdvözlettel: Éva
Köszönöm Évike :) Az a kis pörkanyag különlegessé teszi! Nem először készítettem, nagyon megtetszett :)
Ma ez lesz az ebédem! Köszönöm szépen az ötletet! Puszika!!
Mennyire egyszerű! És persze nagyszerű! Ránézésre krumplira gondoltam volna. Azt hiszem, a gyerekeket is be tudnám csapni vele... :-)
Kevés hozzávalóból nagyszerű étel! :)
Laktató étel, Tünde és ez sem utolsó szempont :) Puszillak!
Gerdi, ha kellően pirítod és a hasáb is "krumplis" lesz, akkor megtévesztheted őket :D
Okki, köszi, ez így van!
Finom könnyű nyári ételnek néz ki :-) Szívesen megkóstolnmám....
Katalin, szívesen látlak :) Olyan igazi nyári íze van valóban...
Külön szoktam párolni illetve sütni, de ha neked sikerült így együtt, legközelebb én is így csinálom!
Külön sütve bebíztosítod magad, hogy kellően és Neked megfelelően puha legyen. Nekem tökéletes lett, a csirkemell gyorsan átsült, a karalábé zsenge volt.
Nagyon finom lehetett Vicus, bár nem szeretem a karalábét, de ezt lehet kipróbálom. Verus
Verus, rég jártál erre :) Kíváncsi vagyok a véleményedre, mennyire "jött be".
Nem értem, ez a recept hogy kerülhette el a figyelmemet? Kipróbálom, mert ez a mi étkünk lesz, úgy érzem!;) Köszönöm Vicuska!:)
Ildikóm, örülök, hogy mégsem kerülte el a figyelmedet, mert szerintem nálatok is bekerül a kedvencekhez :)
Megjegyzés küldése